Άρθρο Δημητρίου Νικ. Δασκαλάκη, Δικηγόρου Αθηνών

Μια ομάδα φοιτητών του Α.Π.Θ. δημιούργησε ένα βίντεο διαρκείας δύο περίπου λεπτών, το οποίο απευθύνεται κυρίως στην φοιτητιώσα νεολαία και προπαγανδίζει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη φοιτητική ομάδα σκηνοθέτησε ένα βίντεο με πρωταγωνιστές τους ίδιους το οποίο εν συνεχεία ανήρτησαν στο διαδίκτυο με τον τίτλο «Δεν το βαρέθηκες όλο αυτό;» προσπαθώντας να αναδείξουν τις αρνητικές επιπτώσεις του κοινωνικού εγκλεισμού και της αποστασιοποίησης στην ζωή των φοιτητών. (δείτε εδώ: https://youtu.be/2W7St98ppy4?t=15)

Στο κεντρικό ερώτημα του αφηγητή «εσύ γιατί εμβολιάστηκες;» οι φοιτητές -πρωταγωνιστές- του τηλεοπτικού σποτ απαντούν «εμβολιαζόμαστε για να ξαναζωντανέψει το πανεπιστήμιό μας».

Ένα βίντεο που αναδεικνύει την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης για τις καταστροφικές συνέπειες του lockdown στην ψυχοσωματική υγεία των νέων κυρίως ανθρώπων που επηρεάστηκαν αλλά και κατατρομοκρατήθηκαν από τον πολύμηνο εγκλεισμό, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί εντελώς η ελεύθερη βούληση και η κριτική τους ικανότητα και να συρθούν πειθήνια στην εμβολιαστική καρέκλα.

Ένα βίντεο που σκορπίζει την θλίψη και την οργή για τον άθλιο τρόπο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση, η οποία αντί να οργανώσει ένα ανοιχτό ελεύθερο δημόσιο διάλογο με την συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων από κάθε τομέα της επιστήμης και της έρευνας που θα μπορούσαν να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην άμβλυνση των πολιτικών, κοινωνιολογικών, οικονομικών, νομικών και ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας, ώστε να επιτευχθεί ευρύτατη κοινωνική συναίνεση στην λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ασθένειας, επέβαλε μονομερώς και ετσιθελικά στους πολίτες τα καταστροφικά lockdowns και με την αγαστή συνεργασία των αργυρώνητων ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Επιρροής και Εξαπάτησης) και της επιτροπής των λοιμωξιολόγων κατατρομοκράτησε τον λαό διασπείροντας τον φόβο, την σύγχυση και την παραπληροφόρηση που επιτάθηκε από τις αντιφατικές και αδικαιολογήτως υπερβολικές δηλώσεις και προβλέψεις των «τηλεπιστημόνων» οι οποίοι σήμερα απολαμβάνουν το ακαταδίωκτο.

Στο τηλεοπτικό σποτ που σκηνοθέτησαν οι φοιτητές του Α.Π.Θ. κανείς δεν δηλώνει ότι εμβολιάζεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι φοιτητές και γενικά οι νέοι δυστυχώς εμβολιάζονται για να κερδίσουν την χαμένη φοιτητική και κοινωνική τους ζωή. Αναγκάζονται να εμβολιαστούν υπό την άμεση και ακραία απειλή του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού. Οι νεοταξίτες πολιτικοί κατά την πάγια και γνωστή πλέον τακτική τους, επέβαλαν τυραννικά την κατάσταση του κοινωνικού εγκλεισμού και ύστερα εκβιάζουν τις κοινωνίες για την επάνοδο στην «κανονικότητα» με την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ακολουθούν την ίδια απολύτως προβλέψιμη τακτική: προκαλώ το πρόβλημα (lockdown) και ύστερα προσφέρω (βλέπε επιβάλλω) την λύση (εμβόλιο).

Δυστυχώς τα νέα παιδιά, αντί να διεκδικήσουν με την ορμή της νιότης την κλαπείσα ελευθερία τους, επιλέγουν την υποταγή και την συμμόρφωση, σπεύδοντας να εμβολιαστούν. Και το χειρότερο προβάλλουν την ντροπή της υποταγής, ως έξυπνο τρόπο ζωής. Νέοι άνθρωποι που ενώ βρίσκονται στο άνθος της ηλικίας τους ήδη φυτοζωούν, αφού αδυνατούν να δώσουν νόημα και περιεχόμενο στην ζωή τους ακολουθώντας μια φθίνουσα και αδιέξοδη πορεία μέσα από απατηλές διασκεδάσεις, εφήμερες σχέσεις και άκαρπες σπουδές.

Νέοι άνθρωποι οι οποίοι (στην συντριπτική τους πλειονότητα) δεν έμαθαν ποτέ να αγωνίζονται για αξίες, ιδανικά και ελευθερίες και αγάπησαν την κενότητα, την ευκολία, την εικονικότητα. Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι δεν διδάχθηκαν από την οικογένεια και το σχολείο την ένθερμη αγάπη για τον Χριστό, για την πατρίδα, για τον συνάνθρωπο. Γαλουχήθηκαν με ατομοκεντρικές αντιλήψεις και με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση του εγωιστικού προσωπικού θελήματος. Καμία αναφορά για το ιδανικό της ελευθερίας που νοηματοδοτεί την ανθρώπινη ύπαρξη, εξεγείρει τις κοιμισμένες συνειδήσεις και σφυρηλατεί ακατάλυτους προσωπικούς δεσμούς μέσα από την αγωνιστική συντροφικότητα και το μετερίζι των κοινωνικών αγώνων. Παιδιά της Ελλάδος αλλά και του κόσμου που διακατέχονται από τον ίδιο τυραννικό φόβο και αγωνία, της απώλειας του υλιστικού τρόπου ζωής. Νέοι που αντήλλαξαν την ελευθερία του Πνεύματος με την δουλεία της ύλης. Νέοι που επέλεξαν να υποδουλωθούν, αντί να αντισταθούν. Νέοι που υπέκυψαν στον κυβερνητικό εκβιασμό υπό την απειλή του κοινωνικού αποκλεισμού και οδηγήθηκαν αδιαμαρτύρητα στην εύκολη λύση του εμβολιασμού, αντί να υπερασπιστούν τον αναφαίρετο συνταγματικό τους δικαίωμα, το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού δηλ. της προσωπικής αυτονομίας, το οποίο περιλαμβάνει την ελεύθερη και αβίαστη επιλογή του κάθε προσώπου, να δεχθεί ή να μη δεχθεί μια ιατρική πράξη, όπως είναι ο εμβολιασμός. Νέοι που αποδέχθηκαν και συμμορφώθηκαν στον εκούσιο εγκλεισμό τους, αντί να σπάσουν ως όφειλαν τα αόρατα δεσμά της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Νέοι που οδηγήθηκαν σε συντηρητικές και συμβιβαστικές επιλογές χαραμίζοντας την επαναστατικότητα και τον ενθουσιασμό τους. Νέοι που ολοένα και περισσότερο μοιάζουν με ηλικιωμένους, όντας αφυδατωμένοι, άνευροι, κουρασμένοι και παραιτημένοι. Νέοι που φοβήθηκαν, συμβιβάστηκαν και εμβολιάστηκαν.

Νέοι που πίστεψαν ότι εμβολιαζόμενοι θα συνεχίσουν την ζωή τους και τις σπουδές τους.

Νέοι που οικτρά εξαπατήθηκαν.

Νέοι οι οποίοι στην προσπάθειά τους να «κυνηγήσουν» τα όνειρά τους, αποδέχθηκαν με θλιμμένο βλέμμα και τρεμάμενη καρδιά το τίμημα του τρυπήματος ενός δυνητικά επικίνδυνου εμβολίου.

Νέοι που αγωνιούν για το αύριο αλλά απωθούν στο υποσυνείδητο τις αυριανές παρενέργειες ενός πειραματικού εμβολίου.

Νέοι που αντί να διεκδικήσουν την ελευθερία τους, στέκονται αιχμάλωτοι του φόβου υπομονετικά στην σειρά για το καθιερωμένο rapid test για να βιώσουν μερικά λεπτά ανακούφισης (ή πλέον θλίψης γιατί δεν ανιχνεύονται θετικοί ώστε να αποφύγουν προσωρινά τον εμβολιασμό;) και μετά πάλι από την αρχή.

Νέοι που αντί να θρηνήσουν για την χαμένη ζωή που τους κλέβουν, εξοικειώνονται με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διδασκαλίας. Νέοι που σε λίγο καιρό θα σηκώνουν τα μανίκια τους όχι βεβαίως για δουλειά, αλλά για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Πάντα όμως για το καλό τους, θα έχει προταθεί εξάλλου από τους «τηλεπιστήμονες».

Νέοι που αντί να τολμήσουν την ανατροπή, πλησιάζοντας τον Χριστό, αποτολμούν την αποκοτιά πλησιάζοντας το εμβόλιο.

Νέοι που αντιμετωπίζουν (αλλά όχι μόνο αυτοί) το φοβερό εκβιαστικό δίλημμα: εμβόλιο ή αποκλεισμός.

Νέοι αλλά και μεγαλύτεροι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η 11η Μαρτίου 2020 (ημέρα κατά την οποία κηρύχθηκε, ως πανδημία, η ασθένεια COVID-19) σηματοδοτεί το εναρκτήριο χρονικό σημείο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόσμου.

Νέοι αλλά και κάθε ηλικίας άνθρωποι που οφείλουν να γνωρίζουν ότι η πιο πάνω ημερομηνία συνιστά την ληξιαρχική πράξη γέννησης της δυστοπικής κοινωνίας στην οποία οι πολίτες θα ελέγχονται και θα παρακολουθούνται από τους μηχανισμούς της ολοκληρωτικής εξουσίας, με την εφαρμογή και την χρήση συστημάτων υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας.

Το ιατροφασιστικό καθεστώς, η υγειονομική τυραννία που εγκαθιδρύεται παγκοσμίως, επιχειρώντας να ελέγξει και να καθυποτάξει την ανθρωπότητα θέτει πραγματικά το φοβερό και αποτρόπαιο εκβιαστικό δίλημμα: ή εμβόλιο ή αποκλεισμός. Το μέτωπο όμως για τους πολίτες που έχουν αδούλωτο φρόνημα είναι καθαρό και ευδιάκριτο: ή θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τις ατομικές μας ελευθερίες έναντι οποιουδήποτε τιμήματος ή θα συνθηκολογήσουμε σπεύδοντας ταπεινωμένοι να εμβολιαστούμε.

Απαιτούνται λύσεις ψυχής, θαρραλέες και κρυστάλλινες που φαινομενικά μόνο έχουν προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρουν εσωτερική χαρά, ηρεμία, αναπαυμένη συνείδηση. Αρνούμαστε να συνεργαστούμε σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε τρόπο με το ιατροφασιστικό καθεστώς που εγκαθιδρύεται παγκοσμίως. Δεν συμμετέχουμε. Αφού δεν μας θέλουν ως ελεύθερους και ανεξάρτητους ανθρώπους, αποχωρούμε πρώτοι εμείς. Βρίσκουμε άλλες οικογένειες, γνωριζόμαστε με άλλους ανθρώπους και αλληλοϋποστηριζόμαστε υλικά, ηθικά, οικονομικά, ψυχολογικά, κοινωνικά και συναισθηματικά. Όλοι εμείς που αντιστεκόμαστε στην υγειονομική τυραννία, γινόμαστε μια μεγάλη παρέα, ανοίγουμε τα χέρια μας και αγκαλιαζόμαστε αναπτύσσοντας διαύλους επικοινωνίας και τρόπους αλληλέγγυας δράσης. Αφιερώνουμε τον χρόνο μας στην μελέτη του Ευαγγελίου, στην προσευχή και στην ανακούφιση και στήριξη του πάσχοντος συνανθρώπου μας.

Σταματούμε να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους και «παραθυράκια» για να ζήσουμε μέσα σε αυτήν την σάπια κοινωνία που έχει αρνηθεί τον Θεό και αρνείται και το δώρο του Θεού, την προσωπική ελευθερία και το αυτεξούσιο. Δεν βρίσκουμε επαρκή χώρο σε μια κοινωνία που έχει θεοποιήσει την επιστήμη, τους ειδικούς και το εμβόλιο. Ο Θεός 1000% θα παρέμβει. Αλλά πότε; Μήπως έχουμε αναρωτηθεί ότι εμείς οι ίδιοι καθυστερούμε και θέτουμε προσκόμματα στην υλοποίηση του σχεδίου του Θεού; Άραγε ο Θεός αναπαύεται, όταν εμείς με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να κρατηθούμε μέσα σε αυτήν πονηρή και διεφθαρμένη κοινωνία;

Όταν συνεχώς ισορροπούμε μεταξύ της συμμόρφωσης και της διαφύλαξης των προσωπικών μας ελευθεριών; Όσο και αν είναι δύσκολο, πρέπει να το αποδεχθούμε. Ένα τυραννικό και ολοκληρωτικό καθεστώς δεν ενδιαφέρεται εξ΄ορισμού για την τήρηση της συνταγματικής τάξης και της νομοθεσίας, αλλά μόνο για την προώθηση των στόχων του και την καταδυνάστευση του λαού.

Επομένως αφού υφίσταται ως διακηρυγμένος στόχος, ο παγκόσμιος εμβολιασμός της ανθρωπότητας, η δράση του ιατροφασιστικού καθεστώτος και της υγειονομικής τυραννίας που εγκαθιδρύεται παγκοσμίως, δεν πρόκειται να ανακοπεί με την επίκληση οποιασδήποτε διάταξης, συνταγματικού ή διεθνούς δικαίου.

Εμείς ως ορθόδοξοι χριστιανοί αλλά και ως ελεύθεροι άνθρωποι με πίστη, αρχές, αξίες και ιδανικά θα πρέπει να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό που μας συνδέει με αυτό το κράτος που διχάζει, λοιδορεί, εκβιάζει και περιφρονεί τους πολίτες του και με επίκεντρο την ενορία ή το μοναστήρι να δημιουργήσουμε μικρούς πυρήνες, μικρές ομάδες ανθρώπων που θα ομοφρονούν και θα ομονοούν.

Ο Θεός βλέποντας την αγωνία μας αλλά και τον αγώνα μας και τις θερμές προσευχές μας θα παρέμβει και θα άρει το διαφαινόμενο αδιέξοδο απαλύνοντας τις θλίψεις και τι δοκιμασίες μας.

Αν όμως προσπαθούμε συνεχώς να συνεργαζόμαστε άμεσα ή έμμεσα με αυτό το τυραννικό καθεστώς, τότε τορπιλίζουμε το σχέδιο του Θεού, ακριβώς επειδή ενδομύχως δεν πιστεύουμε στην παρέμβαση του Άγιου Τριαδικού Θεού.

Όμως έτσι αυτοπαγιδευόμαστε σε ένα αέναο φαύλο κύκλο χάνοντας πολύτιμες πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις με ορατό τον κίνδυνο να υποκύψουμε και εμείς στον εκβιασμό της υγειονομικής τυραννίας

Επομένως στον προκλητικό τίτλο του τηλεοπτικού σποτ που σκηνοθέτησε η ομάδα φοιτητών του Α.Π.Θ. «Εσύ δεν το βαρέθηκες όλο αυτό;» οφείλουμε μια σθεναρή αλλά και πληρωμένη απάντηση: «Όχι μόνο δεν βαρέθηκα, αλλά μόλις τώρα άρχισα να απολαμβάνω τον αγώνα να ζω και να είμαι Ελεύθερος Άνθρωπος, εσύ όμως δεν βαρέθηκες να προετοιμάζεσαι για την επόμενη δόση;».

Αττικά Νέα