Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης συνέχισε τις επιθέσεις στην Εκκλησία και σε όσους ιερείς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά του κορωνοϊού.

Ο Ν.Τζανάκης χαρακτήρισε ως «μεγάλο πρόβλημα» τα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας τα οποία όπως είπε «αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού», προσθέτοντας πως υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Ο καθηγητής, τόνισε στον ΣΚΑΪ, ότι τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους Μητροπολίτες καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και το λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τζανάκης ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του. «Αν βάλουμε 4 εκατ. ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους».

Αυτή δεν είναι βέβαια η πρώτη επίθεση που κάνει ο Ν.Τζανάκης στην Εκκλησία, ο οποίος είχε χαιρετίσει την απόφαση να γίνονται εμβολιασμοί έξω από ναούς.

pronews.gr