Μόνον τα του Καίσαρος τω Καίσαρι – όχι και τα του Θεού!
Σχολιασμός της απόφασης της Ι.Σ. της 13/7/2021
(οι Χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν)

Κωστής Δεμερτζής , Δικηγόρος, Δρ. Νομικής

Αποδότε ούν τα του Καίσαρος Καίσαρι
και τα του Θεού τω Θεώ

Ματθ. κβ΄, 21, Μαρκ. Ιβ΄, 17, Λουκ. κ΄, 25

Άραγε ελεύθεροι εισίν οι υιοί

Ματθ. ιζ΄, 26

Θεωρούμε ότι αδικεί την Εκκλησία της Ελλάδας η πρόσφατη ανακοίνωση της Ι.Σ. «προς τον Λαό», «οι Χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν», που εγκρίθηκε στην Ι.Σ. της Τρίτης, 13/7/2021, και κυκλοφόρησε σε φυλλάδιο.

Για ποιο λόγο, καταρχάς, προσφέρθηκε η Ιεραρχία για τον ρόλο του «γραμματοκομιστή» των «γιατρών»; Και ποιων «γιατρών»;

Φοβούμαστε, μάλιστα, ότι οι «απαντήσεις των γιατρών» ήταν παγίδες, γεμάτες ψεύδη (και το ψεύδος είναι του διαβόλου, σύμφωνα με το δόγμα), και η Εκκλησία, με το να τις προσυπογράψει, ανέλαβε ευθύνη γι’ αυτές, ευθύνη η οποία δεν της ανήκει. Δεν είναι του Θεού. Είναι του Καίσαρα. Για ποιο λόγο ανέλαβε η Εκκλησία τα του Καίσαρος;

Ειδικότερα, κατάφωρα ψευδείς είναι οι παρακάτω ερωταποκρίσεις από την σχετική ανακοίνωση και το σχετικό φυλλάδιο.


Ερώτηση αρ. 3: Αν αρρωστήσω από κορωνοϊό, παρότι έχω κάνει το εμβόλιο, υπάρχει κίνδυνος να χρειαστώ διασωλήνωση;

Απάντηση της Ι.Σ.: Μέχρι σήμερα σχεδόν όλοι όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Ο εμβολιασμός μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρής νόσησης από τον ιό, διασωλήνωσης και εισαγωγής σε ΜΕΘ. Η περίπτωση να νοσήσει βαριά κάποιος πλήρως εμβολιασμένος και να νοσηλευτεί είναι σπάνια και, όταν συμβαίνει αυτό, συνήθως συνυπάρχει υποκείμενο νόσημα.

Η αλήθεια: στην Αγγλία και στο Ισραήλ, που έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, το μεγαλύτερο ποσοστό των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων, αλλά και των ΝΕΚΡΩΝ, είναι εμβολιασμένοι. Αυτό θα έπρεπε να αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλιώς η ανακοίνωση είναι ψευδής.


Ερώτηση αρ. 7: Στον εμβολιασμένο θα υπάρξουν θανατηφόρες παρενέργειες τα επόμενα χρόνια;

Απάντηση της Ι.Σ. Τα σύγχρονα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι ασφαλή. Από όλα τα γνωστά εμβόλια που χορηγούνται στην παιδική ηλικία, δεν καταγράφονται θανατηφόρες παρενέργειες εδώ και δεκαετίες. Άλλωστε το συστατικό (αντιγόνο) των εμβολίων καταστρέφεται από τον ίδιο τον οργανισμό μόλις προκαλέσει την παραγωγή αντισωμάτων που συμβάλλουν στην προστασία μας. Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων παρουσιάζονται τις πρώτες εβδομάδες μετά τη χορήγησή τους, είναι ήπιες και βραχυπρόθεσμες και δεν εμφανίζονται σε όλους.

Η αλήθεια. Εδώ, η Εκκλησία παγιδεύεται σε μια καθαρόαιμη παραπληροφόρηση και fake news. Στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν αποδοθεί ΕΠΙΣΗΜΑ οι εξής θανατηφόρες ή πολύ σοβαρές παρενέργειες:

  • οι νεκροί των εμβολιασμών καταμετρούνται στην Ευρώπη σε 18.928 στις 17/7, από τους οποίους, 8.939 από Pfitzer/Biontech. Μέχρι τις 25/6/2021 καταμετρούνται σε 6.985 στις ΗΠΑ, σε επίσημη καταγραφή από το VAERS.
  • οι σακατεμένοι των εμβολιασμών, με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους (αιματολογικές, καρδιακές, νευρολογικές, ακουστικές, και οφθαλμολογικές βλάβες, μέχρι αποβολές, ψυχολογικές διαταραχές, σοβαρά δερματικά προβλήματα και πολλά άλλα) καταμετρώνται σε 753.657 στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως τις 19/6/2021 και σε 23.065 στις ΗΠΑ ως τις 25/6/2021.

Η απόκρυψη των στοιχείων αυτών και τα «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» στην ανακοίνωση της Ι.Σ. με τα «γνωστά εμβόλια που χορηγούνται στην παιδική ηλικία» δείχνει ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ, ο οποίος μετατρέπει ένα δημόσιο πρόβλημα υγειονομικής πολιτικής σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Για ποιο λόγο η Ι.Σ. εκτίθεται έτσι στο παραπάνω ζήτημα;

Η μεγαλύτερη ομολογία φαρμακευτικής απάτης στην ιστορία: Πφίτσερ, 2009! Το ότι τον CEO της Πφίτσερ τον παρασημοφόρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – δείχνει ποιο στρατόπεδο διάλεξε ο Καίσαρ. Των απατεώνων. Αν, όμως, ο Καίσαρ είναι απατεώνας, για ποιο λόγο να τρέξει η Ελλαδική Ιεραρχία να «πάρει λιγάκι ευχούλα», αγγίζοντας το κράσπεδο του ιματίου του;


τικό στάδιο;

Απάντηση της Ι.Σ. Τα εμβόλια δοκιμάζονται πριν πάρουν την άδεια κυκλοφορίας σε χιλιάδες εθελοντές και, εφόσον κριθούν αποτελεσματικά και ασφαλή, χορηγούνται στο ευρύ κοινό. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 3.510.000.000 δόσεις εμβολίων σε όλον τον κόσμο.

Η αλήθεια: τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, και ιδίως τα γενετικής τεχνολογίας, έχουν εγκριθεί με ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ακριβώς επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες δοκιμές. Αυτό και μόνον τα καθιστά πειραματικά. Παρενέργειες (μεταξύ των οποίων και θάνατοι, και σοβαρές βλάβες της υγείας σε απολύτως υγιή άτομα) παρατηρήθηκαν ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η Ι.Σ., θεωρώντας τα εμβόλια αυτά ασφαλή. Δηλαδή συνέβη άτομα τα οποία πήγαν και εμβολιάστηκαν καλή τη πίστη, να μην έχουν πλήρη πληροφόρηση ότι ανάμεσα στις παρενέργειες του εμβολιασμού τους ήταν και ο θάνατος, ή η βαριά σωματική βλάβη. Πεθάνανε, ακρωτηριαστήκανε, και τότε η επίσημη απάντηση στις απορίες των ιδίων, ή των συγγενών τους, ήταν: «το ψάχνουμε, δεν ξέρουμε ακόμη».

Για ποιο λόγο η Ι.Σ. να αναλάβει «γραμματοκομιστής» ενός τέτοιου ψεύδους;


Οι ερωταπαντήσεις της Ι.Σ., για προφανείς συμβολικούς λόγους, είναι δώδεκα (όσες οι φυλές του Ισραήλ και οι Απόστολοι). Από αυτές:

  • Παρόμοια, μερικές, παραπλανητικές και διαστρεβλωτικές, πέραν των κατάφωρα ψευδών 3, 7 και 9, είναι οι ερωταπαντήσεις αρ. 1 (προστασία από την «μετάλλαξη Δέλτα»), 8 (εμβόλιο για εγκύους), 10 (διαφορά εμβολίων γενετικής μηχανικής και παραδοσιακών) και 11 (συνέπειες του σύντομου χρονικού διαστήματος παραγωγής του εμβολίου και της αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του τελευταίου).
  • Η πληροφοριακή αξία των αρ. 2 (για τρίτη και τέταρτη δόση εμβολίων) και 12 (ύπαρξη ή μη θεραπείας για ασθενείς) είναι μηδενική.
  • Οι απαντήσεις στις αρ. 4, 5 και 6 [εμβρυϊκά κύτταρα, έλεγχος προσωπικότητας, νανοσωματίδια] παρακάμπτουν αντίστοιχες πολύ σοβαρές συζητήσεις.

Αλλά ακριβώς αυτή η ανάμιξη αλήθειας, ψεύδους και «δεν ξέρω, δεν απαντώ», συνιστά ένα συνολικό ψεύδος, αφού το ζήτημα των παρενεργειών και του πειραματικού σταδίου των εμβολίων είναι τα κρισιμότερα, τα δε λοιπά, και αληθή υποτιθέμενα, δεν αναπληρώνουν τα κατάφωρα ψεύδη που η Εκκλησία της Ελλάδος προσυπογράφει, ειδικά σχετικά με τα σημεία 2, 7 και 9.


Προφανώς, το ζήτημα είναι ΚΑΙ δογματικό (υποκείμενο ΚΑΙ σε λαϊκό έλεγχο, εάν τα δογματικά ζητήματα δεν έχουν πλήρως απαλλοτριωθεί υπέρ της Ιεραρχίας), και αφορά το εάν, τα ψεύδη τα οποία αναλάβει να μεταφέρει η Εκκλησία, είναι «του Καίσαρος» ή «του Θεού». Ο ιδρυτής της Εκκλησίας, με την φράση τα του Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ ίδρυσε το δόγμα του χωρισμού (μια φράση αναμφίβολα σημαντική και ιστορική, απαντώμενη και στους τρεις συνοπτικούς) – θεωρώντας, όμως, τους «υιούς» ελεύθερους (μια φράση ξεχασμένη στην ροή ενός άγνωστου επεισοδίου θαυματουργής πληρωμής του φόρου, που διασώζει μόνο ο Ματθαίος).

Ωστόσο, πράγματα τα οποία «οι γιατροί (ποιοι ακριβώς;) απαντούν» στην ανακοίνωση της Ιεραρχίας, αν προσέξει κανείς, η υγεία, η ζωή, και Η ΑΛΗΘΕΙΑ, από δογματική άποψη, δεν είναι «του Καίσαρος».

Είναι του Θεού.

Έχει εξουσία η Ελλαδική Ιεραρχία να τα απαλλοτριώσει υπέρ του Καίσαρος;

Για ποιο λόγο – επαναλαμβάνουμε – η Ιεραρχία αναλαμβάνει «γραμματοκομιστής» του τελευταίου;


Το ζήτημα, βεβαίως, δεν είναι μόνο δογματικό. Είναι και νομικό. Αισθάνεται η Εκκλησία διασφαλισμένη από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, όπως «τα σύγχρονα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι ασφαλή»;