Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες εξελίξεων που δοκιμάζουν την κοινή λογική. Παρακολουθήσαμε έναν καλοκουρδισμένο Πρωθυπουργό να αναγγέλλει στον ελληνικό λαό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με ελλιπή στοιχεία, υπερβολές, αποκρύψεις και τεχνητά διλήμματα για την δημιουργία ψυχολογικής πίεσης. Εικάζουμε πως δεν θα ελεγχθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων


Ζήτησε τη βοήθεια της Εκκλησίας στην προπαγάνδα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Στην προγραμματισμένη σύγκληση της Δ.Ι.Σ. έσπευσαν ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας συνοδευόμενος από τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, τον υπερήρωα του πρώτου κύματος που βγήκε εκτάκτως από την πολιτική ναφθαλίνη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού, ενός Υπουργού και ενός καθηγητή (πολύτεκνου και ψάλτη, να μη το ξεχνάμε ούτε αυτό), ζήτησε από την Εκκλησία να βάλει πλάτη και με το πνευματικό της κύρος να οδηγήσει τον λαό στα κέντρα εμβολιασμού. Η συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ. συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των “υψηλών επισκεπτών” και όλοι περιμέναμε τις ανακοινώσεις της.

Το σκηνικό του δράματος έχει, λοιπόν, συγκεκριμένους πρωταγωνιστές. Ξεκινάμε με έναν Πρωθυπουργό που ελέγχεται για σοβαρές ανακρίβειες στο διάγγελμά του, που αποφασίζει και διατάζει κάποιες επαγγελματικές ομάδες για αρχή, πως είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός,

Συνεχίζουμε με έναν ανθεκτικό Υπουργό Υγείας, που μοιάζει να μην έχει συνειδητοποιήσει την αναποτελεσματικότητα του ιδίου, των πολιτικών της κυβέρνησής του και να παραμένει υπάκουο εργαλείο στις παλινωδίες του κάθε Π.Ο.Υ., της κάθε επιτροπής (μην ξεχνάμε το ακαταδίωκτο για τα μέλη της). Να μην ιδρώνει το αυτάκι του, όταν εμβόλια διατίθενται με τυμπανοκρουσίες και σε ολίγο αποσύρονται, κυριολεκτικά “εν μιά νυκτί”, δίχως ούτε ο ίδιος να γνωρίζει πόσες ψυχές χάθηκαν εξαιτίας των ακατάλληλων εμβολίων.

Καταλήγουμε σε μια ανορθογραφία του “συνοδικού πολιτεύματος”, μια ευέλικτη και χρήσιμη Δ.Ι.Σ., που κάνει κατάχρηση της διοικητικής της εξουσίας και έχει καταλύσει κάθε μορφή διαλόγου στην κορυφή της Εκκλησιαστικής μας διοίκησης. Έχει εργαλειοποιήσει την άθλια φυλλάδα της “Προς το λαό”, για να περάσει δύο τουλάχιστον παράνομες, αντιπατερικές και απαράδεκτες θέσεις της:

  • α. Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού. Προφανώς τις περί του αντιθέτου δημοσίως εκπεφρασμένες επιστημονικές απόψεις, τις αποσύρσεις εμβολίων, τα θύματα από τον εμβολιασμό και τις παρενέργειές τους… δεν μπήκε στον κόπο να τα αξιολογήσει.
  • β. Να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή. Ουσιαστικά παρακολουθούμε την ίδια την Εκκλησία σε ρόλο εμπροσθοφυλακής μιας ενδοεκκλησιαστικής εφαρμογής της καθεστωτικής πρακτικής, την οποία προετοιμάζει η κυβέρνηση για την καθολική και οριζόντια επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η Εκκλησία λοιπόν, χρησιμοποιεί τη Νέα Γλώσσα (1) του Τζωρτζ Οργουελ με αριστοτεχνικό τρόπο. Μιλάει “για ελεύθερη επιλογή της αποκλειστικής (άρα μοναδικής) λύσης που σας προτείνει η κυβέρνηση και όποιος διαφωνεί θα ελεγχθεί και θα περιοριστεί”.

Να σας… χαιρόμαστε Άγιοι Πατέρες! Μόνο που εμείς περιμένουμε από εσάς λόγο Ευαγγελικό και όχι Οργουελικό.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

1. Γράφει στο βιβλίο του «1984» ο Τ. Όργουελ: Ο πόλεμος είναι Ειρήνη
Η Ελευθερία είναι σκλαβιά
Η ‘Αγνοια είναι δύναμη (1984, Τζ. Οργουελ, σελ. 37)