Απίστευτα πράγματα είπε ο Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος μιλώντας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και τα πιθανά κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν υποστήριξε πως οι ανεμβολίαστοι ευθύνονται για τις μεταλλάξεις.

Παράλληλα ο Ν.Καπραβέλος υποστήριξε πως δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάποιου ο μη εμβολιασμός.

«Το δικαίωμα της άρνησης, το δικαίωμα της αντικοινωνικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς κάποιων να μην θέλουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους πρέπει να μας απασχολήσει. Πρέπει να πειστούν όλοι. Να προσπαθήσουν να κάνουμε έναν καθολικό εμβολιασμό. Να πετύχουμε μία πολύ μεγάλη ανοσία. Αυτός που δεν εμβολιάζεται και αποτελεί το ρεζερβουάρ κίνησης του ιού, αυτό κάνει μεταλλάξεις και ξέρετε αυτή η συμπεριφορά οδηγεί σε μεταλλάξεις οι οποίες ακυρώνουν και τα εμβόλια. Δεν είναι επιτρεπτό σε μία κοινωνία μία τέτοια αντικοινωνική συμπεριφορά. Δεν είναι μόνο τα κίνητρα, πρέπει να υπάρχουν και αντικίνητρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ πρόσθεσε πως: «Φοβόμαστε μήπως κάποιος εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις μπει στην εντατική γιατί αυτό θα σημαίνει και το τέλος των εμβολίων. Δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα να μην εμβολιάζεται, είναι αντικοινωνική συμπεριφορά, ένα πρότυπο προς αποφυγήν».

Δείτε όσα είχε πει

https://www.pronews.gr/ygeia/994408_nkapravelos-den-einai-dimokratiko-dikaioma-o-mi-emvoliasmos-aytoi-ftaine-gia-tis