Άρθρο του οσιολογιοτάτου π.Εὐφροσύνου Ἱερομονάχου Σαββαΐτου
αρθρογραφεί για katanixi.gr


“Ο ταπεινός Τυφλός υπακούει ολοπρόθυμα στο θείο πρόσταγμα και θέλημα χωρίς γογγυσμό. Αυτή ήταν και η πρώτη του δοκιμασία, της υπακοής”…

Με ένα μεγάλο θαύμα του Χριστού στον εκ γενετής Τυφλό της Ιερουσαλήμ συνεχίζει η αγία μας Εκκλησία την πορεία της προς την ένδοξη Ανάληψη και την θεία Πεντηκοστή, σεβαστοί μας Πατέρες και αγαπητοί αδελφοί.

Ο Κύριός μας θέλησε μ’ αυτόν τον τρόπο να φανερώσει πάλι την μεγάλη του αγάπη, μα και τη δόξα της θεότητός του. Ας προσπαθήσουμε όμως ταπεινά την προσέγγιση των κρυμμένων Ευαγγελικών θησαυρών και ας αντλήσουμε διδάγματα σωτηρίας πολύ επίκαιρα για τις αποκαλυπτικές ημέρες μας του μεγάλου πειρασμού της Πίστεως.

Α. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΥΦΛΩΣΗ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΟΡΑ.

“Κύριε, φώτισον τους οφθαλμούς μου, μήποτε υπνώσω εις θάνατον” (Ψαλμ.12,4) έλεγε προσευχόμενος ο προφητάναξ Δαυΐδ.

Δεν υπάρχει πιο φοβερό κακό από την πνευματική τύφλωση, σαν αυτής των Φαρισαίων, οι οποίοι βλέποντες την πρωτοφανή θεραπεία του εκ γενετής Τυφλού κατηγορούσαν τον Χριστό ως παραβάτη του Νόμου και άνθρωπο του διαβόλου! Αχ, αυτός ο εγωϊσμός, πόσο σκοτίζει την ψυχή οδηγώντας σε πεισματική άρνηση της θείας Αλήθειας!

Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει και σήμερα με τους Αρχιερείς και κληρικούς της προδοσίας, οι οποίοι με το να αλλοιώσουν εγγράφως την Πίστη, έφτασαν να παραδώσουν σώμα και ψυχή στην κυριαρχία του Μαμωνά, μασκοφορώντας και εμβολιαζόμενοι με τα δολοφονικά παρασκευάσματα του πονηρού και εκβιάζοντας ανθρώπους να ακολουθήσουν το δρόμο της αυτοκτονίας, της άρνησης του Χριστού και της ανήθικης συμμόρφωσης με τα έργα του σκότους!

Ω αδελφοί! Η πίστη είναι τελικά θείο δώρο, που χαρίζεται στις ταπεινές και απλές ψυχές, όπως εκείνης του Τυφλού στο σημερινό Ευαγγέλιο! Ας μην την μολύνουμε με δημόσιες αρνήσεις και ανήθικους συμβιβασμούς, ούτε καν με προσέγγιση στις αναθυμιάσεις της Αίρεσης!

Β. ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

Την ώρα που οι Ιουδαίοι σκέφτονταν πώς θα κάνουν το κακό, ο Χριστός ετοιμαζόταν πάλι να ευεργετήσει! Χρίει με πηλό τις αόμματες κόγχες του Τυφλού, τον στέλνει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και του χαρίζει διπλή ίαση, διπλή όραση! Πρώτα της ψυχής και έπειτα του σώματος.

“Όταν έν τώ κόσμω ώ, φώς είμι τού κόσμου” (Ιωάν.9,5)

Όπου υπάρχει ο Χριστός εκεί είναι όλα αλήθεια και φώς! Όπου απουσιάζει, τα πάντα βυθίζονται στον ζόφο της πλάνης και της απόγνωσης!

Όταν, αδελφέ μου, τα έργα σου συμβαδίζουν με αυτά των ανθρώπων του σκότους, όταν πράττεις την Αίρεση, όταν σφραγίζεσαι από το Αντίχριστο παγκόσμιο καθεστώς, τότε, γίνεσαι επιδεκτικός του κάλπικου φωτός, της ψευδόρασης “Αγίων”, τότε αποδέχεσαι προφητείες του Πύθιου Δράκοντος, τότε μετασχηματίζεσαι σε Άγγελος του Εωσφόρου, σε επίσκοπος ψευτοομολογητής!
Αλλά, ρύσαι Κύριε της φρικτής και σατανικής εκ δεξιών απάτης, τους ταλαίπωρους οπαδούς κληρικών του αλλοτρίου φωτός, της παραχάραξης του Ευαγγελίου και των διδαχών των Αγίων σου και φώτισέ τους να ακολουθούν με έργα ομολογίας το φώς της μόνης σου Αλήθειας, η οποία πάντα διώκεται και δεν συγκοινωνεί ποτέ με σχίσματα και Αιρέσεις ρασοφόρων του σκότους του αιώνος τούτου!

Γ. ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ.

Ο ταπεινός Τυφλός υπακούει ολοπρόθυμα στο θείο πρόσταγμα και θέλημα χωρίς γογγυσμό. Αυτή ήταν και η πρώτη του δοκιμασία, της υπακοής.

Δεύτερη δοκιμασία ήταν αυτή του πειρασμού. Ο Χριστός μας μετά την θεραπεία του αμέσως αποσύρεται και τον αφήνει μόνο να παλέψει με τα ψεύδη των Φαρισαίων και να Τον υπερασπιστεί. Εκεί αποδείχθηκε δόκιμος αγωνιστής, ανδρείος υπερασπιστής της Αλήθειας, ο πρώτος και μέγας Ομολογητής του Χριστού, που λοιδωρήθηκε και διώχθηκε πάραυτα από την “αιρετική” συναγωγή των Ιουδαίων για την αγάπη του Σωτήρος Ιησού.

  1. Πόσο ομοιάζει αυτή του η δοκιμασία με τον μεγάλο πειρασμό της Πίστεως των ημερών μας!
  • Ζούμε ακριβώς αυτήν τη θεία απόσυρση και την κατοχή του διαβόλου μέσα στην ίδια την Εκκλησία και παντού!
  • Δοκιμαζόμαστε, καλοί μας αναγνώστες, για να δείξουμε αν τελικά πιστεύουμε στον Χριστό ή όχι, αν όλα αυτά που μας κήρυξαν οι Άγιοι Πατέρες τα ακολουθούμε πιστά, αν θα υπερασπιστούμε την Αλήθεια μπροστά στο ψεύδος και την απάτη της Αίρεσης και της επίορκης πληρωμένης δαιμονικής επιστήμης!

Όταν όλοι γύρω μας εμβολιάζονται, μασκοφορούν στους ναούς, μας εξευτελίζουν, μας τιμωρούν, μας εκδιώκουν, ας θυμόμαστε τον αγώνα του αγίου ανωνύμου Τυφλού, τον οποίον πέταξαν έξω από την τότε “εκκλησιαστική” σύναξη χάριν του Χριστού!

Τότε όμως είναι, που ήρθε και που έρχεται να μας επισκεφτεί και να μας αγκαλιάσει ο Χριστός, ο καλός μας πατέρας και ποιμένας και προπονητής, ο οποίος παρακολουθεί αγωνιωδώς κάθε αγώνα και θυσία μας, κάθε ομολογία στο περιβάλλον μας!

Έρχεται και τώρα, ναι, μυστικά και φανερά, με συνεχή θαύματα της ζωντανής του παρουσίας, να μας στηρίξει και ενδυναμώσει στον δύσκολο, μα ωραίο και αξιοζήλευτο από τον ουρανό αγώνα μας!

Έρχεται ναι, ο απεσταλμένος Σωτήρας μας, και μας λούζει με τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, όλους, όσοι μένουμε ακοινώνητοι με τη βλάσφημη Σύνοδο και απροσκύνητοι στα είδωλα της Νέας Εποχής, τη μάσκα και το εμβόλιο του θανάτου.

Δοκιμάστηκε ο Τυφλός επίσης και στην ορθή Πίστη, όμως αμέσως και αδιστάκτως, όταν ευγενικά ρωτήθηκε, ομολόγησε την πίστη του προσκυνώντας καρδιακά τον Κύριο ως Υιό του Θεού.

Ο Χριστός ποτέ δεν μας εξαναγκάζει να τον εμπιστευθούμε, πάντοτε αφήνει χρόνο στον ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο να αποφασίσει ποιον θα ακολουθήσει.

Αντίθετα, ο σατανάς πιέζει και εκβιάζει να τον προσκυνήσουμε, για να μας εκχωρήσει την δήθεν ελευθερία, που αυτός προηγουμένως πονηρά μας την έκλεψε!

Πίστεψέ με! λέει τώρα, στον καθένα, μέσα από το σχέδιο σκλαβιάς του εμβολιασμού!

Κάνε γρήγορα το εμβόλιο! Είναι καλό για την υγεία σου!

Θα είσαι ελεύθερος να ταξιδεύεις, θα έχεις προνόμια, αυτό είναι πράξη συνετή, είναι αγάπη προς τον πλησίον!… και τέτοιες παρόμοιες ανοησίες!

Υποχρεωτικός εμβολιασμός μας λένε και στα παιδιά, για να μολύνει (ο πονηρός) όσο μπορεί πιο πολλές ψυχές και σώματα βαπτισμένων Ορθοδόξων Χριστιανών με τον δικό του αριθμό και τη μαγνητική σφραγίδα.

Και δυστυχώς, όλοι οι τυφλοί χριστιανοί, οι υποτακτικοί των θεότυφλων επισκόπων, τρέχουν τώρα να προσκυνήσουν τον διάβολο, τον παίρνουν μέσα τους, ονομάζουν φως και προσκυνάνε έναν ιό κατασκευασμένο σε εργαστήρια σκότους, δέχονται όχι τον Υιό του Θεού, αλλά τον απεσταλμένο ιό του Εωσφόρου, τον Αντίχριστο και πλένονται με το ακάθαρτο υγρό του εμβολίου, που σφραγίζει την εθελούσια τύφλωσή τους!

Αγαπημένοι μας αδελφοί, η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται! Οι φοβισμένοι γονείς του Τυφλού, είναι όσοι φοβούνται σήμερα να τα χαλάσουν με τις εκκλησιαστικές αρχές, φοβούνται να πάρουν δημόσια θέση και να τις ελέγξουν ως ψευδείς και Αιρετικές, ως ανήθικες και δαιμονικές. Ευγνώμονες Τυφλοί είναι οι ελάχιστοι θερμοί και ταπεινοί πιστοί ομολογητές, οι διωκόμενοι, οι ασυμβίβαστοι με το ψέμμα, οι αρνητές των ειδώλων της μάσκας, οι ανεμβολίαστοι, οι θεωρούμενοι εκτός Εκκλησίας, η μικρή μειοψηφία, οι δήθεν σχισματικοί και καθηρημένοι, οι δήθεν φανατικοί και εγωϊστές, οι δήθεν ανυπάκουοι και αντάρτες! Είναι το 2% σχεδόν των βαπτισμένων Χριστιανών, είναι όμως οι εκλεκτοί, οι υποψήφιοι Άγιοι του αιώνα μας, οι απλοί και ταπεινοί στην καρδιά, οι υπάκουοι μόνο στο θείο θέλημα, είναι αυτοί που τους μισεί ο κόσμος της αποστασίας, διότι δεν ανήκουν σ’ αυτόν, είναι οι αφιλοχρήματοι και ελεύθεροι, είναι η αγία ζύμη για την προσωρινή ανάπλαση του εκπεσόντος αυτού κόσμου, που θα οδηγήσει στην τελική αναμέτρηση της ιστορίας με το γνωστό αποτέλεσμα, την νίκη του Φωτός κατά του άρχοντα του Σκότους, του υιού της απωλείας, του οποίου πρόγονοι γνήσιοι είναι όλοι οι λαλίστατοι γενειοφόροι των Στοών, οι ψευδοπροφήτες και ψευδάδελφοι, οι κύνες και κίναιδοι, οι Ιουδαιόφρονες και επίπλαστοι, οι λέγοντες το σκότος φώς και το φώς σκότος, τα φίδια και οι σκορπιοί του Θηρίου της Αποκαλύψεως!

Αδελφοί, έχουμε δει και βιώσει την παρουσία του αναστημένου Κυρίου μέσα μας; Έχουμε πλημμυρίσει από το άκτιστο φως στο νου και την καρδιά μας; Έχουμε ακλόνητη εμπιστοσύνη στον Φωτοδότη Κύριο και στην Μητέρα του Φωτός Θεοτόκο Παρθένο, την Παναγία μας; Ας απομακρυνθούμε τότε αμέσως από την μοιχαλίδα και αμαυρωμένη Συναγωγή του Οικουμενισμού και του εμβολιασμού, προσκυνώντας μόνο τον Κυριό μας Ιησού Χριστό και μιμούμενοι στην πράξη την Πίστη των Αγίων μας, όχι ακολουθώντας την χριστοκαπηλεία των νέων προφητολόγων και διδασκάλων του σκότους. Είθε να μείνουμε ως τέλους ιαθέντες Τυφλοί της φωτεινής ευγνωμοσύνης και καλής ομολογίας, όχι πνευματικά τυφλωμένοι ακόλουθοι των Φαρισαίων της Παναίρεσης του ερέβους της κολάσεως. Αμήν!