Εύκολο, γρήγορο, αγαπημένο…

15 λεπτά να το φτιάξουμε και περίπου 1 ώρα για να ετοιμαστεί…

Υλικά

  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 3/4 κούπας σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Στη μύτη από 1 κ.γ., σκόνη γαρύφαλλο
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό


Εκτέλεση

Βάζουμε το σπορέλαιο σε μία κατσαρόλα στο δυνατό και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα.

Έπειτα, αφού καβουρδίσουμε το σιμιγδάλι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο κι ρίχνω τη βανίλια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γαρύφαλλο.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Αφού γίνει ένα μείγμα απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το νερό. Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε για περίπου μισό λεπτό.

Επανατοποθετούμε τότε το μείγμα στην φωτιά ανακατεύοντας και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το κλείνουμε.

Θα δούμε ότι αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βάζουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα και διαμορφώνουμε να είναι από πάνω λείο.

Το αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει και να πήξει. Για πιο γρήγορα μπορούμε να το βάλουμε και λίγο στο ψυγείο.

Έπειτα το ξεφορμάρουμε και έτοιμο.

Για να ξεφορμάρουμε μπορούμε να βάλουμε ένα μεγάλο πιάτο πάνω από το μείγμα και να αναποδογυρίσουμε την φόρμα.

(Τ.Ε)