Για άλλη μια φορά μερίδα Ελλήνων πρωτοστατούν!

Προ ημερών ψηφίστηκε με τροπολογία στην Ελληνική Βουλή όπως λέει παρακάτω στο άρθρο 4:

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού covid 19, της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημόσιας υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της Εθνικής επιτροπής εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται, και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπών.
Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση η εξύβριση.

Για όσους σπεύδουν να χειροκροτήσουν την συγκεκριμένη τροπολογία θα τους συνιστούσα να διάβαζαν την νομολογία του Άρειου Πάγου, Απόφαση 1221/ 2014.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη γνωρίζει πολύ καλά πως να προφυλάξει τον οποιοδήποτε πολίτη αλλά και τον οποιοδήποτε επιστήμονα από δόλιες συμπεριφορές εναντίον τους. Με την ψήφιση του νέου αυτού νομοσχεδίου μου δημιουργείται το αίσθημα ότι ίσως δεν εμπιστευόμαστε πλήρως την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καθημερινώς οι λειτουργοί του Δικαστικού σώματος δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την υπεράσπιση του ευάλωτου αλλά και την απονομή Δικαιοσύνης, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά και με πενιχρούς μισθούς συγκριτικά με αυτό που προσφέρουν.
Χωρίς ανεξάρτητη δικαστική εξουσία θα ήμασταν μία ζούγκλα που θα κυβερνούσε ο νόμος του ισχυρού.

Σαν Έλληνας πολίτης η συγκεκριμένη τροπολογία που ψηφίστηκε καθώς και η ασυλία βουλευτών, μου δημιουργεί το αίσθημα ότι είμαι κατώτερος πολίτης, καθώς η Πολιτεία αλλιώς αντιμετωπίζει κάποιον επιφανή και αλλιώς αντιμετωπίζει εμένα τον άσημο.
Το τονίζω η πολιτεία και όχι η Δικαστική Εξουσία .
Η Δικαστική Εξουσία ξέρει να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και την κάνει.

Με αυτή την τροπολογία μου δίνεται επίσης η εντύπωση ότι καταργούμε σε κάποιο βαθμό την λαϊκή παροιμία ‘’ Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα‘’.

Είμαι βέβαιος πως εάν προτού την συγκεκριμένη τροπολογία ζητούσαν την εισήγηση του Δικαστικού σώματος και τους επέτρεπαν να είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο ως προς την ψήφιση αυτού, η εισήγηση και το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό , και αυτό το αντιλαμβάνομαι διαβάζοντας την νομολογία του συμβουλίου Άρειου πάγου 1221/2014 Με εισηγήτρια την κυρία Αγγελική Αλιφεροπούλου Αρειοπαγίτη

Μία Δικαστική Λειτουργός που από τον Αύγουστο του 1979 μάχεται για την προάσπιση της Δικαιοσύνης. Είναι ευτύχημα που υπηρετεί την Ελληνική Δικαιοσύνη και ευτύχημα για την Ελλάδα που έχει στο νομικό οπλοστάσιο μία τέτοια δικαστή.
Άξια βρίσκετε σε μια από τις κορυφές τις Δικαστικής Εξουσίας, καθώς οι αετοί ψηλά συνηθίζουν να πετούνε.

Έχοντας επιμονή, υπομονή, πείσμα, ταπεινότητα, εργασία μέχρι εξαντλήσεως, συνδυαστικά με το έμφυτο ταλέντο και την εμπειρία απέκτησε τα χαρακτηριστικά που την αντιπροσωπεύουν και είναι:

Η αψεγάδιαστη κρίση της, η ευσυνειδησία, η εντιμότητα, η προάσπιση δικαιωμάτων των πολιτών, ο σεβασμός, , η οξυδέρκειά της, η προάσπιση δικαιωμάτων του ευάλωτου, η αντίληψή της, η αλάνθαστη κρίση της, η ανδρεία, αλλά και ότι άλλο να πούμε θα είναι λίγο μπροστά στο όνομα Αγγελική Αλιφεροπούλου, νυν προέδρου Αρείου Πάγου.

Τέλος αυτά δεν είναι κολακεία, για όσους είχαν την τιμή και την γνώρισαν είναι η πραγματικότητα! Το καλό πρέπει να προβάλλεται.

https://crimeandstudy.wordpress.com/2021/05/07/%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af%cf%89%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%8c%ce%bc%cf%89%cf%82/