Το οργανωμένο νεοταξικό σχέδιο της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, που μοιάζει με ένα εν εξελίξει πραξικόπημα παγκόσμιας κλίμακας, απονεύρωσε τα αισθητήρια ηθικών αξιών και με πρόταγμα τη διαφύλαξη της κοινοτικής υγείας, παραδίδουμε αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η καραντίνα σε επίπεδο χώρας, η υποχρεωτική μασκοφορία του υγειούς πληθυσμού, η μετακίνηση με βεβαιώσεις, το κλείσιμο και η οικονομική καταστροφή επιχειρήσεων, τεστ αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και στατιστικά με τεκμήρια αναξιοπιστίας, η φίμωση των αντίθετων απόψεων, είτε πολιτών είτε κυρίως επιστημόνων, είναι μια πικρή ανθοδέσμη επιχειρημάτων, που στηρίζουν την κατάσταση που περιγράφουμε.


Αφήνουμε στην άκρη ό,τι αφορά στα παιδιά, (υποχρεωτικό πεντάωρο μπροστά στην οθόνη κατ’ ελάχιστο, μασκοφορία σε τρυφερές ηλικίες, απομάκρυνση από την αγκαλιά των γονιών ή και των παππούδων τους), για να εστιάσουμε στα… κατορθώματα της Ιεραρχίας:

Στο πρωτάκουστο και αντιευαγγελικό στην εκκλησιαστική ιστορία κλείσιμο των Ιερών Ναών και στη στέρηση της Θείας Κοινωνίας από το δοκιμαζόμενο λαό, στην επιβολή της βλάσφημης μασκοφορίας μέσα στους Ναούς και στην ανίερη συζήτηση για το δαιμονικό θέμα της ασφαλούς μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.


Εσχάτως υποχρεωθήκαμε να… “απολαμβάνουμε” δημοσίως και τα ξεγυμνωμένα μπράτσα Αρχιερέων που τραγικώς έσπευσαν να εμβολιαστούν.

Κατόπιν τούτων είναι εντελώς προκλητικό να χαρακτηρίζεται από “φωτισμό” η πρόταση για εσπερινές Θείες Λειτουργίες που εισήγαγε ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, μετά από παραίνεση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας.

Με τη γνώριμη ξύλινη ρητορική της κολακείας δεν κουκουλώνεται ούτε η ανεπάρκεια της ηγεσίας ούτε το έλλειμμα πίστης που ανέδειξε για την εκκλησιαστική μας διοίκηση ο “άγιος” κορωνοϊός.

Καλή μετάνοια να έχουμε!

****************

Κοσμίδης Ελευθέριος
Μέλος του Δ.Σ. του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου
Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής