Η κατηφόρα των Επισκόπων μοιάζει να μην έχει τέλος.

Τις επιφυλάξεις μας για τον Σεβασμιώτατο Μόρφου κ.κ. Νεόφυτο τις έχουμε εκφράσει πολλαπλά.

Αλλά τώρα ξεπέρασε κάθε όριο και αποκαλύπτει ότι τον ενημερώνει ο διάβολος! όπως αναφέρουν πολλές ιστοσελίδες.

ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος σε πρόσφατο κήρυγμά του στον ναό του Αγίου Μάμαντος Ξυλιάτου στις 28/2/2021 αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα.

Δεν είχα σκοπό να κάνω το σχετικό κήρυγμα: Όχι γιατί φοβήθηκα τα προστίματα.

Ας πουν κι άλλοι μερικά… αλλά επειδή φοβάμαι τη σιωπή των τελευταίων χρόνων, είπα να πω αυτά τα λίγα, γιατί αποκάλυψε τα σχέδια του σε μένα τον ελεεινό ο ίδιος ο δαίμονας.

(εννοεί τον διάβολο).

Ο δαίμονας ξέρετε, δεν είναι έξυπνος… είναι κουτός και πονηρός.

Ο άνθρωπος της πίστεως, όταν ταπεινώνεται και καταφεύγει στην πίστη των Αγίων, αποκαλύπτεται ο διάβολος ενώπιόν του, κατεληξε.


Κι από το ιστολόγιο ΚΑΤΆΝΥΞΗ, αντιγραφουμε:

Αγαπητοί αδελφοί. Εδώ, να μας συγχωρείτε, από τη μικρή μας πείρα δίπλα σε συγχρόνους αγίους γεροντές μας και στους ασκητικούς αγώνες της ερήμου, όλα αυτά τα λόγια δεν αρμόζουν όχι απλώς σε έναν Αρχιερέα και μάλιστα αγωνιστή, αλλά ούτε καν σε έναν Χριστιανό Ορθόδοξο!

Ο διάβολος, σεβαστέ μας δέσποτα, δεν αποκαλύπτεται ποτέ στους ταπεινούς!

Λάθος η φράση σας!

Ο Θεός αποκαλύπτεται στους ταπεινούς.

Ο διάβολος εμφανίζεται απλώς να πειράξει τους ταπεινούς και Αγίους, οι οποίοι ποτέ δεν τον ακούνε, ούτε τον εμπιστεύονται!

Όποιος κάνει διάλογο μαζί του, σίγουρα ή θα πλανηθεί ή θα δαιμονισθεί! Απ’ ό,τι ξέρουμε, μόνο οι Άγιοι που είχαν εξουσία κατά πνευμάτων ακαθάρτων, κάποιες φορές “ανάγκαζαν” οι ίδιοι τον δαίμονα υπό την πίεση των εξορκισμών να μιλήσει, δίχως να το επιδιώκουν, ποτέ όμως δεν άκουγαν τα σχέδιά του σε προσωπικές αποκαλύψεις!

Εσείς απ’ ό,τι ξέρουμε, δεν κάνετε συστηματικά εξορκισμούς.

Εσείς όμως, απορούμε πραγματικά, πως τον ακούσατε δίχως το φόβο μήπως δαιμονισθείτε; Λέτε, ότι εσάς τον ελεεινό, σας φανέρωσε τα σχέδιά του! Αν είναι δυνατόν!

Αν δείτε κάθε φράση σας στο μέρος αυτό που εξετάζουμε, είναι λάθος. Δεν είχα σκοπό λέτε, να κάνω κήρυγμα γι αυτό. Μα, αν δεν κάνετε εσείς ,δέσποτα, κήρυγμα κατά της φανερής δαιμονολατρείας, ως ποιμήν καλός και σκοπός άγρυπνος της Πίστεως, ποιος θα κάνει;

Χρέος σας είναι, και δεν είπατε και κάτι σπουδαίο. Πάντως αυτά τα λόγια σας περί του δαίμονος, μόνο ορθόδοξα και Πατερικά δεν είναι. Και επειδή όλος ο πλανήτης ακούει τυφλά τα κηρύγματά σας (μέγα ατόπημα), θα θέλαμε να ανακαλέσετε τα περί του δαίμονος, που αποκαλύπτεται σε ταπεινούς και τους φανερώνει τα σχέδιά του!

Αυτό είναι δαιμονοπληξία, δέσποτα, μας συγχωρείτε, πνεύμα πύθωνος λέγεται αλλιώς, δεν είναι ουδαμώς αρετή! Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα σχέδια του πονηρού, (εξάλλου τα ξέρουμε πολύ καλά μέσα από την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες). Στην προσευχή μας πάντοτε ζητάμε να μας λυτρώσει απ’ αυτόν ο Κύριος! Εμείς, δέσποτα, μόνο το θέλημα του Θεού προσπαθούμε να κάνουμε, και οφείλουμε να αγωνιζόμαστε τώρα ταπεινά και θαρραλέα, πώς να ομολογούμε την Πίστη μας καθαρά και ολοκληρωμένα!

Πολύ φοβάμαι, ότι ο διάβολος τελικά είναι πολύ πιο έξυπνος με ανθρώπους, που του δίνουν σημασία, έχει φοβερή πείρα αιώνων και ειδικά σήμερα ξέρει πολύ εύκολα να γκρεμίζει και πολλούς εκλεκτούς, κατά τον λόγο του Χριστού μας. Ας μη λοιπόν λέτε, παρακαλούμε, ότι σας αποκάλυψε πράγματα, διότι αυτά δεν λέγονται! Είναι απαράδεκτα! Εμείς έχουμε μόνο μία Αποκάλυψη στην Αγία Γραφή και αυτήν πρέπει όλοι να μελετάμε και ειδικά εσείς οι Αρχιερείς, για το πώς οφείλετε να στέκεστε σαν καλός ποιμένας αυτά τα έσχατα χρόνια.

Αδελφοί, ας προσέχουμε μη πλανηθούμε! Άλλη μια φορά θα επαναλάβουμε αυτά τα λόγια του Κυρίου, προτρέποντας ταπεινά να μην εμπιστεύεστε δημόσια πρόσωπα, που μας λένε, ότι τους αποκαλύπτει πράγματα ο διάβολος!

Με πολύ λύπη, αλλά και κατά χρέος αναγκαστήκαμε να αναιρέσουμε αυτά τα επικίνδυνα λόγια του δεσπότη, που καθόλου δεν έχουν άρωμα Ορθοδοξίας, αλλά μάλλον δαιμονοπληξίας!

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ!

Πολλοί Άγιοι, καλοί μας φίλοι, έβλεπαν τον διάβολο, όμως ποτέ δεν έλεγαν, ότι ως ταπεινοί, τους αποκαλυπτόταν ο διάβολος! Ο Αββάς Μακάριος ο Μέγας, ο Αιγύπτιος, τον “έδενε”, τον ρωτούσε και τον ανάγκαζε ο ίδιος να του μιλήσει, για να βοηθήσει μετά τους πλανηθέντας αδελφούς! Δεν τον δεχόταν ο ίδιος ως επίσκεψη να του αποκαλύψει πράγματα! Το ίδιο και στην Κλίμακα ο Άγιος Ιωάννης πολύ ταπεινά λέει για τα διάφορα δαιμόνια των παθών, ότι αφού τα δέσαμε, τα εξετάσαμε και μας είπαν τα εξής: ….Όλα προς ωφέλεια των αδελφών. Εδώ με τον Μητροπολίτη Μόρφου, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, αλλά συνεχείς αντιφάσεις, ταπεινολογίες, αυτοέπαινοι, μέσα από δαιμονισμένους κτλ. Μας λέει ανεπίτρεπτα, σκορπώντας φοβία, ότι έρχονται χειρότερες ασθένειες, αλλά το χρέος μας κατά της πλάνης το αποκρύπτει, ούτε και ο ίδιος το κάνει, να χωρισθεί δηλ. από την κοινωνία του με την αίρεση, να πολεμήσει κατ’ όνομα τους σύγχρονους Αιρετικούς. Όλα δήθεν τα επιτρέπει ο Θεός για τις αμαρτίες μας, όλα ο πόλεμος θα τα διορθώσει… Τέτοιες αοριστολογίες, χωρίς υποδείξεις του πρακτικού μας χρέους! Είναι πολύ επικίνδυνα αυτά τα παιχνίδια, αγαπητοί αδελφοί. Βέβαια, ο Θεός πάντα στους ταπεινούς τελικά δίνει τη χάρη του και τους υπερήφανους τους ξεσκεπάζει, τους ταπεινώνει! Ας προσέχουμε λοιπόν να είμαστε απλοί, αληθινά ταπεινοί και να μην επιδιώκουμε τη δημοσιότητα. Ό,τι κάνουμε, να στηρίζεται πάνω στους Αγίους μας, για την ωφέλεια και οικοδομή των αδελφών, και όχι για αυτοπροβολή και ανούσια προφητολογία. Οι Άγιοι που προφήτεψαν, μας τα έχουν πει όλα, δεν έχουμε ανάγκη τον δαίμονα για καμία νέα αποκάλυψη!!!

Επίσης, ο διάβολος δεν είναι και τόσο κουτός, όπως μας αναφέρει ο δεσπότης. Παμπόνηρος είναι και όπως λέει θυμόσοφα ο λαός μας, έχει πολλά ποδάρια! Ας προσέχει λοιπόν πολύ ο επίσκοπος Μόρφου και κάθε ένας που τολμά να λέει πως του αποκαλύπτεται, αλλά και ο καθένας μας, που διατυμπανίζει ότι δέχεται διάφορες “εμφανίσεις” και “αποκαλύψεις”, δίχως μάλιστα έγκριση από ορθόδοξο και διακριτικό πατέρα, διότι οι παγίδες του πονηρού είναι πάμπολλες, τώρα μάλιστα που έχει και την θεία παραχώρηση και τον τελικό του θυμό, να πολεμά πιο σκληρά, ακόμα και να νικάει τους αγίους!, δηλ. όλους τους πιστούς, όπως μας λέει η Αποκάλυψη (κεφ.13,7). Μόνο οι αληθινά ταπεινοί πάντα θα του ξεφεύγουν! Αυτά, αδελφοί και Πατέρες, πολύ απλοϊκά και πρόχειρα τα καταθέτω για ένα γόνιμο και σοβαρό προβληματισμό όλων μας!