Χρειάζεται πάντοτε προσοχή. Κυρίως, πρέπει να προηγείται η προσεκτική, προσωπική μας μετάνοια. Μετάνοια με βάση την Καινή Διαθήκη αλλά και το βιβλίο Κλίμαξ, του Αγίου Ιωάννου.Κατατίθενται παρακάτω επισημάνσεις από μία ομιλία του μακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου.

Είναι ένα απόσπασμα από την υπ’ αριθμόν 81 ομιλία του, σχετικά με το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, την Αποκάλυψη του Αγίου Ευαγγελιστού Ιωάννη.Είναι πολύ σημαντικό να ακούμε την ομιλία ενώ διαβάζουμε τα παρακάτω.

**********************

Στην αρχή της ομιλίας αναφέρονται τα 1000 έτη:»Όταν τελειώσουν τα 1000 έτη»

.—————————–

Τα 1000 έτη που αναφέρει η Αποκάλυψις, είναι τα χρόνια ανάμεσα στην πρώτη και δευτέρα παρουσία του Χριστού, σύμφωνα με τους πατέρες της Εκκλησίας μας.Το αναφέρει ο π. Μυτιληναίος σε προηγούμενη ομιλία του (νούμερο 80), στην σειρά των ομιλιών για την Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννου.

Η ακριβής έκφραση είναι «όταν τελεσθεί τα 1000 έτη«.

Σημαίνει όταν τελειώσουν τα 1000 χρόνια, ή όταν πλησιάζει στο τέλος της αυτή η χρονική περίοδος. Η περίοδος αυτή δεν είναι χίλια χρόνια, αλλά μιά μεγάλη περίοδος, γράφουν οι άγιοι Ανδρέας Καισαρείας, Αρέθας Καισαρείας, Ιωάννης Δαμασκηνός κ.ά. Ο αριθμός είναι συμβολικός.Την περίοδο αυτή θα λυθεί ο Σατανάς και θα πλανήσει όλα τα έθνη.Είχε δεθεί με την Ανάσταση του Χριστού.Τώρα λύνεται εξ’ αιτίας των ανθρώπων. Επειδή έβγαλαν τον Θεό από την ζωή τους.Δηλαδή ο διάβολος θα ξεπεράσει τα όρια και θα απομακρύνει τα έθνη από την Ορθόδοξη Αλήθεια.

_________________

Με ποιόν τρόπο;

Με την νοθεία της πίστης, την νοθεία της αλήθειας του Χριστού ( τα δόγματα), με αιρέσεις, απιστία και αθεΐα, με διαφορά πολιτικά συστήματα που παίζουν τον ρόλο της θρησκείας (πιστεύουν οι άνθρωποι σε αυτά), της φιλοσοφίας, της επιστήμης, της τεχνικής.

***********************Αλλά και με την επιστήμη.Η επιστήμη πάνω από την Πίστη στον Θεό. Πάνω από όλα.Η επιστήμη, κινεί την ζωή σε όλη την γή.Η επιστήμη τέθηκε από τους ανθρώπους, πάνω κι από τον Θεό.************* *******Νά τί συμβαίνει κι έχουμε τόσους αθέους και απίστους, στην πατρίδα μας σήμερα.Ο διάβολος έκανε καλή δουλειά.:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Συνεχίζοντας πατήρ Αθανάσιος, τονίζει

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Θα είναι όλα τα έθνη εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Πολύ λίγοι είναι εκείνοι που. Θα έχουν μείνει πιστοί στην Ορθοδοξία.

Μή φοβάσαι μικρό ποίμνιο λέει ο Χριστός. Σε σένα, το μικρό ποίμνιο θα δοθεί η Βασιλεία του Θεού.

+++++++++++++++++++++Κι εμείς, κάθε μέρα να κάνουμε έλεγχο.Να ρωτάμε τον εαυτό μας: εγώ είμαι στο λείμμα του Θεού;Εγώ είμαι στο μικρό ποίμνιο;——– – – – – – – – – – – – -Τα έθνη που θα επιτεθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, βρίσκονται σε ένα βάθος.
Καί οι πιστοί σε ένα ύψος.Το βάθος στο οποίο βρίσκονται τα έθνη, είναι το πνευματικό βάθος.Το ύψος των πιστών και της Εκκλησίας, είναι πνευματικό και ηθικό ύψος.*********************Πρόκειται περί παγκοσμίου κινήσεως με κυκλοτερή κίνηση. Θα κυκλώσουν την Εκκλησία και τους πιστούς.Αυτό σημαίνει, επίθεση από παντού.:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Επίθεση από παντού. Είναι ένα παγκόσμιο γεγονός. Δεν αφορά μόνο τον Ελλαδικό χώρο αλλά, όλο τον πλανήτη.________________________ Επίθεση γενική. Σε όλα τα επίπεδα.

Πνευματική επίθεση, οικονομική επίθεση, κοινωνική επίθεση.


Τ’ ακούσατε;
Να είμεθα έτοιμοι.+++++++++++++++++++++

Όπως είχε πεί ο Κύριος, «θα σας καταστήσουν αποσυναγώγους».

Τί θα πεί «αποσυνάγωγος;»Δεν θα σε δεχτούν στην κοινωνία τους οι άνθρωποι αυτοί που δεν θα έχουν πιστέψει σε Εμένα.Δεν θα σας δεχθούν.Θα σας βγάλουν από την συναγωγή τους.Θα σας βγάλουν από τον κύκλο τους.
……..Τώρα θα σε αποκλείσουν.Καί φοβάσαι ότι θα σε αποκλείσουν αυτοί ενώ δεν φοβείσαι μην προδώσεις τον Χριστόν;Πάντως να το ξέρετε. Ούτε θα γυρίζουν να μας κοιτάξουν. Και οικονομικός αποκλεισμός θα γίνει.Ενθυμείστε, το λέγαμε σε ένα προηγούμενο θέμα.Και κοινωνικά απόβλητα θα μας θεωρήσουνε.(Ψεκασμενοι, ανόητοι, ηλιθιοι, οπισθοδρομικοί,κ.α).Θα μας βλέπουν σαν έκτρωμα οι άλλοι, εμάς.Γίναμε η πατσαβούρα, λέει ο Απόστολος Παύλος.Αδελφοί, είμαστε έτοιμοι να γίνουμε η πατσαβούρα αυτού του κόσμου;+++++++++++++++++++:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Όλες οι αντίθετες δυνάμεις θα στραφούν εναντίον των πιστών σε όλη την γή. Μορφή;Διωγμός άγριος.Θανάτωσις;
Άνευ προηγούμενου. Δεν χρειάζεται να γίνει πόλεμος. Υπάρχει η επιστήμη, η απόγνωση, η προπαγάνδα…


Γράφει ο Άγιος Ανδρέας Καισαρείας ότι από όλα τα σημεία της γης θα έρθουν να πορθησουν την Ορθοδοξία.
Παγκόσμια θα είναι η επίθεση…………Γράφει επίσης, ο Άγιος Ανδρέας: Θα έχουμε επίθεση τόσο στους πιστούς όσο και στους Ναούς.Αυτό όμως, δεν είναι το χειρότερο.Το χειρότερο είναι το εξής:Ο ναός είναι ο χώρος Λατρείας του Θεού.Στον ορθόδοξο ναό θα καθίσει (ίσως) ο Αντίχριστος.Είτε θα καθίσει στον παλαιό ναό του Σολωμόντος που αυτός θα χτίσει, είτε θα καθίσει στον χριστιανικό ναόν.Αυτό τρομάζει, αγαπητοί μου.

Μπορεί ο Αντίχριστος να καθίσει σε χριστιανικό ναό;

Μπορεί ο αντίχριστος να εμφανιστεί ως Πατριάρχης;Μα θα μου πείτε, μπορεί να γίνει αυτό;Πώς στάθηκε δυνατόν, πρόδρομοι του Αντιχρίστου να μπουν μέσα στον Ναό του Θεού;Παράδειγμα;Οι διάφοροι Πατριάρχες και ιερείς που στάθηκαν αιρετικοί.Ο Άρειος (περίοδος του Αγίου Αλεξάνδρου Κωνσταντινουπόλεως) πρεσβύτερος ήταν.Ο Μακεδόνιος ο Κισαβελειος και άλλοι, Επίσκοποι ήσαν.Υπήρξαν όχι λίγοι Πατριάρχαι, Κωνσταντινουπόλεως μάλιστα που ήταν αιρετικοί.
Αυτοί απλώς έδειξαν ότι μπορεί να καθίσει ο Αντίχριστος μέσα στον Ναό του Θεού.//////////////////////////// Εδώ εφιστώ την προσοχή σας.Γι’ αυτό ο λαός του Θεού πρέπει έχει γνώσεις.Πρέπει να γνωρίζει καλά την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας. Δηλαδή το περιεχόμενο της πίστεως. Να το ξέρει καλά. Όσο μπορεί.Πρέπει να ξέρει τις βάσεις της ευσεβείας, της πνευματικής ζωής..

Κι όταν κάποτε, μπορεί, Επίσκοποι, Ιερείς, Πατριάρχες, να κινούνται κατά αιρετικό τρόπον, να από δοκιμαστούν από τον λαό του Θεού.

Ή ο λαός του Θεού να λάβει τα μέτρα του και να προσέξει διότι θα προσκυνήσει έναν αντίχριστο αντί να τιμήσει έναν Επίσκοπο, Αρχιεπίσκοπο ή τον Πατριάρχη του.Κι αν ο λαός καταρτίζεται και πρέπει να καταρτίζεται, αναμφισβήτητα θα μπορεί και να προφυλαχθεί.