Να μπει στις «κόκκινες» περιοχές η Αττική εισηγούνται οι «ειδικοί», κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, ενώ δεν θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ κλείνει το λιανεμπόριο και επιστρέφει το click-away, στην καλύτερη περίπτωση.

Όλα αυτά, ενώ τίποτα απολύτως δεν δικαιολογεί από τα αντικειμενικά στοιχεία τέτοια απόφαση.

Ούτε τα νυν κρούσματα, ούτε η γενικότερη κατάσταση, ούτε η θνησιμότητα του 2020, δικαιολογεί αυτό που συμβαίνει, εκτός από το γεγονός βέβαια, ότι προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο των εμβολίων.


Από τα 2.175.000 εμβόλια το μήνα, έχουν γίνει από τις 27 Δεκεμβρίου λιγότερα από 100.000, ενώ η κυβέρνηση παραχώρησε 2 εκατ. εμβόλια της Moderna στη Γερμανία!

Σύμφωνα με το Politico, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ μπορούσε να αγοράσει 3.800.000 εμβόλια της Moderna, τα οποία ήδη καταφθάνουν στην ΕΕ, αποφάσισε να αγοράσει μόλις 1.800.000, δίνοντας 2 εκατομμύρια δόσεις στους Γερμανούς, έτσι ώστε να αγοράσει περισσότερες δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca (7,1 εκατ.) το οποίο κοστίζει 2 ευρώ η δόση αλλά είναι άγνωστο πότε θα έρθει, ενώ ακόμα δεν έχει καν εγκριθεί από τον ΕΜΑ.

Αλλά κάποιοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας και των πολιτών της με άγνωστο σκοπό.