Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο «βήμα Ορθοδοξίας» την παρακάτω είδηση. Είδηση που μας φανερώνει τα χάλια μας κι ότι καθόλου ορθόδοξο δεν είναι το εν λόγω «βήμα». Διότι επαινεί την κατάντια ενώ θα έπρεπε να την καταγγέλλει και να την καταδικάζει ως αιρετική, οικουμενιστική και αντιορθόδοξη.

Ας δούμε την είδηση:

Με κατάνυξη και συμμετοχή Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών πιστών ετελέσθη στο Παρίσι ο Εσπερινός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

(σχόλιο πρώτο: οι ορθόδοξοι είναι πιστοί. Πιστεύουν στον αληθινό, Τριαδικό Θεό. Οι παπικοί, δεν δέχονται και προσβάλλουν με το φιλιόκβε, τον Τριαδικό Θεό. Άρα δεν θα έπρεπε οι ορθόδοξοι να τους επιτρέψουν να βρίσκονται στον ναό, την ώρα της ακολουθίας. Αυτό είναι μεγάλη αμαρτία.).

Θα ήταν σωστό να μην λειτουργούσε ο ιερέας και να αποχωρήσουν και οι ορθόδοξοι. Αλλά και οι ορθόδοξοι δεν γνωρίζουν. Κι υπέπεσαν σε μεγάλη αμαρτία. ).

Συνεχίζει η ειδηση: Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο ο Μητροπολίτης Γαλλίας τελεί Ορθόδοξο Εσπερινό στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) στη μνήμη του Αγίου Διονυσίου.

(σχόλιο δεύτερο: Το κτίριο που ονομάζουμε Παναγία των Παρισίων, καμία σχέση δεν έχει με ορθοδοξία. Κανονικά δεν θα έπρεπε να λειτουργούν εκεί μέσα χριστιανοί, διότι είναι κτίσμα αφιερωμένο σε δαίμονα. Δείτε σε άλλο, παλαιότερο άρθρο μας για την Νότρ Ντάμ. Τον θηλυκό δαίμονα στον οποίοι οι παρισινοί είχα αφιερώσει το κτίριο και γίνονται ακόμη και σήμερα, πνευματιστικές τελετές.).

Ο Εσπερινός φέτος ετελέσθη στον εν λόγω Ιερό Ναό μετά από πρόσκληση του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Παρισίων κ. Michel

Ο Σεβασμιώτατος έφτασε συνοδευόμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Ρηγίου κ. Ειρηναίο και Μελιτηνής κ. Μάξιμο. Τους υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος κ. Μισέλ, ο Πρωτοσύγκελος π. Jerome Bascoul και ο εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Γερμανού.

(σχόλιο τρίτο: σεβασμιώτατοι καί οι δύο. Προτοσύγγελλοι, εφημέριοι… Σαν να είμαστε όλοι ίδιοι. Όλοι ίσοι.
ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, θα έπρεπε να αποφύγει αυτή την σημείωση. Οθ ρωμαιοκαθολικοί δεν είναι χριστιανοί. Είναι αιρετικοί. Δεν έχουν ιεροσυνη και δεν τελούν μυστήρια. Όλα είναι άκυρα. Είναι παρωδίες και ασέβεια προς τον Θεό και την αλήθεια. Άρα, κι αυτός που ονομάζουν σβασμιώτατο, καθόλου σεβάσμιος δεν είναι.)


Ο Μητροπολίτης Γαλλίας, μετάξύ άλλων, ζήτησε τις προσευχές όλων για το μέλλον της Χριστιανικής Ενότητας.

(σχόλιο τέταρτο: οι ορθόδοξοι προσεύχονται στην Αγία, Ομοούσια και Αδιαίρετη Τριάδα.
Οι παπικοί, σε ποιόν Θεό «προσεύχονται»;  Καθαρά οικουμενιστική συμπεριφορά.).

Η προώθηση του οικουμενικό διαλόγου και η ενότητα των Χριστιανών είναι καρπός των έργων μας, και ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τι μας έχει διαιρέσει.

( σχόλιο πέμπτο: μας έχει διαιρέσει το ότι ο πάπας της Ρώμης έφυγε από την ορθοδοξία, έκανε αίρεση, τον ρωμαιοκαθολικισμό, θεωρεί τον εαυτό του ίσο με τον Θεό, λεει ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται από τον Πατέρα αλλά καί από τον Υιό, αντίθετα από εμάς, και άλλα πολλά. Ο μόνος τρόπος για να ενωθούμε, είναι να παραδεχθεί το λάθος που έκανε, να ζητήσει συγνώμη και να μετανοήσει πραγματικά.).


Οφείλουμε να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που μας ενώνουν και στο κοινό παρελθόν χιλίων χρόνων πλήρους κοινωνίας.

(σχόλιο έκτο: Τί μπορεί να μας ενώνει με τους αιρετικούς; τίποτα.
Άρα ο Σεβασμιώτατος δρα οικουμενιστικά. Και αντιορθόδοξα.).

Η λειτουργική, μυστηριακή και πνευματική μνήμη της Εκκλησίας, ξεπερνά τα ίδια τα γεγονότα και τα προβλήματα που δημιούργησαν στο παρελθόν.

(σχόλιο έβδομο: ακριβώς το αντίθετο Σεβασμιώτατε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε.
Άγιοι όπως ο Μάρκος ο Ευγενικός έδωσαν μάχες για την αλήθεια. Και ασφαλώς δεν μπορεί να έχετε δίκιο εσείς. Σκοπίμως ή όχι, δέχεστε και στηρίζετε τον σιωνιστικό, οικουμενισμό.).

Δυστυχώς σήμερα, αυτές οι αρνητικές μνήμες χρησιμοποιούνται ως όπλο για διάσπαση, απομάκρυνση και απομόνωση.

Σκοπός της προσευχής μας λοιπόν απόψε είναι ακριβώς το αντίθετο. Η κατανόηση, ο αλληλοσεβασμός, η αγάπη και η κοινή πορεία.

Η μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου αποτελεί σημείο εκκίνησης για να ξανασκεφτούμε και να ανακατασκευάσουμε αυτήν την κοινή μνήμη που μεθοδευμένα πολλοί διαστρεβλώνουν».

(σχόλιο όγδοο: να ανακατασκευάσουμε. Απίθανη έκφραση. Σατανική. Η αλήθεια είναι αυτή που είναι. Δεν χρειάζεται ούτε κάτι περισσότερο, ούτε κάτι λιγότερο.
Έχουμε υποχρέωση να την διαφυλάξουμε και να την απλώσουμε παντού. Να ενημερώσουμε. Να κατηχήσουμε. Σε όλη την γή.
Όταν λέτε «να την ανακατασκευάσουμε», εννοείτε να την κάνουμε όπως θέλει ο πάπας της Ρώμης. Δηλαδή αντί να μετανοήσει ο πάπας, να μετανοήσουμε εμείς. Αυτό όμως είναι ο στόχος του πάπα. Των σιωνιστών και των μασώνων. Άρα εμείς πρέπει να μείνουμε πιστοί στην ορθοδοξία. Κάθε άλλη συζήτηση, είναι άρνηση του αληθινού Θεού και προσχώρηση στον σατανισμό.).

Μεταξύ των θησαυρών που φυλάσσονται στον Ι. Ναό είναι το ξύλινο άγαλμα του Αγίου Γερμανού (15ος αιώνας) , ένα πέτρινο λαξευμένο άγαλμα του Αγίου Βικεντίου, ένα πέτρινο γλυπτό της Ισαβέλλας της Γαλλίας, η Αγία Τράπεζα φλαμανδικής τέχνης από σκαλιστό ξύλο και τα περίφημα στασίδια του 1683, έργο του διάσημου γλύπτη François Mercier.

(σχόλιο ένατο: Δεν ξέρει το «Βήμα Ορθοδοξίας» ότι η ορθοδοξία δεν δέχεται αγάλματα; Με αποφάσεις οικουμενικές.
Επίσης, διασταύρωσε το «Βήμα Ορθοδοξίας» ότι αυτοί οι… άγιοι είναι άγιοι που τιμώνται από την Ορθοδοξία; Γιατί, αν τους αγιοποίηση ο πάπας της Ρώμης, είναι κι αυτοί, όμοιοί του. Οτιδήποτε άλλο εκτός από άγιοι.).

…………………….
Τελικό συμπέρασμα. Επιστροφή στην μετάνοιά μας. Προσευχή, νηστεία και μακριά από «ορθόδοξες» εφημερίδες και ιστοσελίδες. Οι καιροί είναι σκληροί.
Στώμεν καλώς.

Δημ. Δ. Πολ.