ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ (;) Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ.

Posted: 16/07/2019 in τα πολιτικά κόμματα
Ετικέτες:

Έσπευσε ασθμαίνοντας ο Μάκης Βορίδης να κατευνάσει τους Ιουδαίους ότι δεν είναι αντισημίτης, δεν είπε ποτέ…, δεν έκανε ποτέ.., κλπ.

Μας ομολογεί και δράσεις του που δεν είχαμε στα υπόψιν μας. Ο σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδης.Έσπευσε λοιπόν να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, μετά από δήλωση εκπροσώπου των Εβραίων σε μέσο ενημέρωσης, τα παρακάτω:

Ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Βίκτωρ Ελιέζερ, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, με κάλεσε δημόσια να αποκηρύξω το αντισημιτικό παρελθόν μου.»Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης. Έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες.»Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική.»Επιπροσθέτως να γνωστοποιήσω στον κ. Ελιέζερ τα ακόλουθα, ελπίζοντας ότι θα κατευναστούν οι ανησυχίες που εξέφρασε:»

1. Ως μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους μου της Knesset, του Ισραηλινού Κοινοβουλίου, έχω τρεις διαδοχικές χρονιές εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής να καταστεί μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης και αδιάστικτα και συστηματικά υποστηρίξει την καταδίκη του αντισημιτισμού. Οι Ισραηλινοί συνάδελφοί μου γνωρίζουν.»

2. Έχω μιλήσει στο κοινοβούλιο εναντίον του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, αναγνωρίζοντας ως μόνο θετικό του σημείο την ποινικοποίηση της αρνήσεως του Ολοκαυτώματος (βλ. και σχετ. επιστολή μου στο ΚΙΣ από 7-6-2013).»

3. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει αρθρογραφήσει υπέρ της μεταφοράς της Ελληνικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ (βλ. Άρθρο μου στην Καθημερινή 5-3-2018).»

4. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που υποστηρίζει τη σύναψη αμυντικής και όχι μόνο στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ (βλ. The press project «Κανόνες εμπλοκής απέναντι στην Τουρκία και στροφή στο Ισραήλ ζητά ο Βορίδης»).»

5. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει τοποθετηθεί εναντίον της καταδίκης του Ισραήλ για τα περιστατικά στη Γάζα (βλ. bankingnews.gr μετά από δηλώσεις μου στο ραδιόφωνο 24/7, 2-4-2018).

Μετά ταύτα, ελπίζω οι όποιες ανησυχίες να έχουν διασκεδαστεί» καταλήγει ο κ. Βορίδης.

___________

Έτσι τώρα ησυχάσαμε όλοι μας.

Αφού όμως είναι τόσο ευαίσθητος και ταχύς ο κύριος Βορίδης, ας θέσουμε κι εμείς έναν προβληματισμό μας: πρόσφατα ορκίστηκε μέλος της κυβέρνησης.

Πιστεύει στην Αγία Ομοούσια και Αδιαίρετη Τριάδα;

Προς άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσει κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή του σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντιορθόδοξη;

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.