Το παρακάτω κείμενο είναι από την ιστοσελίδα ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ, (https://www.katanixis.gr/2017/04/2016_26.html?m=1)

**************************

**************************

Αναδημοσιεύουμε από την Orthodoxia.info παλαιότερη ανάρτηση και προσθέτουμε και μία Ομιλία του π.Νικολάου Μανώλη, σχετική με την ντροπιαστική οικουμενιστική δράση του Αρχιμανδρίτη, Βαρνάβα Γιάγκου.

Αρχικά, την πρώτη φορά που αναρτήσαμε την Ομιλία αυτήν, μας ζητήθηκε από τον π. Νικόλαο, να την κατεβάσουμε κατόπιν παρακλήσεως του π. Βαρνάβα που διαβεβαίωνε πως δεν γνώριζε την σύνθεση του εκκλησιάσματος.

Να θυμίσουμε τότε πως είχαμε επισημάνει ότι η θέση του π. Βαρνάβα για το περιστατικό, «ελέγχεται και αποτελεί μια δικαιολογία για τα αδικαιολόγητα». Το δικό μας ρεπορτάζ επιμένει μέχρι σήμερα, ότι εν γνώση του ηγουμένου της αγίας Θεοδώρας έγινε ότι έγινε.

Άλλωστε και στην orthodoxia.info παίζει ακόμα η συγκεκριμένη δημοσίευση…
Παρακολουθήστε την Ομιλία και δείτε το φωτογραφικό υλικό που μόνο τυχαίο δεν είναι.

………………

Το κείμενο από την ιστοσελίδα

Orthodoxia.info

……………..

«Από τη Ρώμη στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν την ορθόδοξη παράδοση.

Οικουμενικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το εκκλησίασμα που παρακολούθησε την Τρίτη το απόγευμα τον εσπερινό για την απόδοση της εορτής του Πάσχα στην μονή της αγίας Θεοδώρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τους πιστούς της περιοχής, μια ομάδα σπουδαστών θεολογίας σε πανεπιστήμιο της Ρώμης, μεταξύ αυτών ιερείς και μοναχοί της Καθολικής Εκκλησίας, συμμετείχε στην εσπερινή δέηση.Τα μέλη της ομάδας αυτής προέρχονται από όλο σχεδόν τον κόσμο και σπουδάζουν θεολογία στην Ιταλία. Ανήκουν σε διάφορα μοναχικά τάγματα ενώ κάποιοι από αυτά είναι πάστορες. Μετά το τέλος των σπουδών τους, θα είναι υπεύθυνοι για να εκπαιδεύσουν άλλους θεολόγους σε όλο τον κόσμο, όπως εξήγησε στο orthodoxia.info ο επικεφαλής της ομάδας.

Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ κ. Νίκος Μαγγιώρος, έχοντας σπουδάσει ο ίδιος στην Ιταλία, ανέλαβε να ξεναγήσει τους σπουδαστές στη Θεσσαλονίκη. “Υπάρχει παραδοσιακή σχέση της Θεολογικής με τα αντίστοιχα πανεπιστήμια της Ιταλίας”, δήλωσε στο orthodoxia.info.

Η ομάδα των σπουδαστών θα επισκεφθεί, εκτός από ναούς και θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, ορισμένους ιερούς τόπους της Β. Ελλάδας, όπως το Άγιον Όρος και τα Μετέωρα. Σκοπός του ταξιδιού τους στη χώρα μας είναι να γνωρίσουν από κοντά και να μελετήσουν την ορθόδοξη πίστη και παράδοση.Ο ηγούμενος της μονής της αγίας Θεοδώρας αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου, στο τέλος του εσπερινού, μίλησε στους σπουδαστές για τον μοναχισμό και την αποστολή του στον κόσμο. “Πλησιάζουμε τον κόσμο με συμπάθεια και φιλανθρωπία”, είπε χαρακτηριστικά ενώ δέχθηκε ερωτήσεις από τους σπουδαστές σχετικά με την μοναχική ζωή.Ακόμη, έκανε λόγο για την μονή της αγίας Θεοδώρας και την αποστολή της στην πόλη καθώς εκεί φιλοξενούνται σπουδαστές θεολογικών σχολών της Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του, ο εφημέριος του ναού της μονής, πατήρ Πολύκαρπος τους μίλησε για τη λειτουργική ζωή της μονής. Μετά την ακολουθία, οι σπουδαστές από την Ρώμη είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους της μονής. Δείτε το σχετικό φωτογραφικό ρεπορτάζ από την orthodoxia.info

Νά και η ομιλία του πατρός Νικολάου Μανώλη. Σχετικά με την δράση του Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Γιάγκου.