Η διάσκεψη γα την προστασία των ανηλίκων ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στην λεγόμενη «Αγία Έδρα». Κάθε άλλο παρά «Αγία» Είναι. Ακριβώς το αντίθετο. Κι εμείς οι Ορθόδοξοι πρέπει να προσέχουμε πολύ αυτές τις λεπτομέρειες. Επειδή ακριβώς, δε είναι λεπτομέρειες.

Ο δε, πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «τερατώδες» το φαινόμενο των παιδεραστών ιερέων.

«Ένας ιερέας ο οποίος ευθύνεται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι όργανο του Σατανά» είπε ο Φραγκίσκος!!!!

Καί πολύ σωστά το είπε. Οι «παπάδες» του, είναι όργανα του Διαβόλου. Όπως είναι κι ο ίδιος.

Ο Πάπας επανέλαβε ότι χρειάζεται εξαγνισμός, αλλά και «να ελεγχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα, όλων των συνελεύσεων καθολικών επισκόπων των διαφόρων χωρών».

Εξαγνισμός. Δηλαδή; Πώς γίνεται ο εξαγνισμός; Θα τους «συγχωρέσει» τις αμαρτίες αυτός ο ίδιος; Ως πρώτος μεταξύ των οργάνων του Σατανά;

___________________

Στό μεταξύ, ενώ ο «άγιος» έλεγε όλα αυτά χωρίς να ντρέπεται και ασφαλώς χωρίς να επιθυμεί να ξεκαθαρίσει, να ξεριζώσει, το πρόβλημα, θύματα παιδεραστών ιερέων, διαδήλωναν στους δρόμους της Ρώμης καταγγέλλοντας ότι τα αποτελέσματα της συνόδου είναι ανεπαρκή και αναφέροντας σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, ότι «θα περίμεναν από το Βατικανό, να τεθούν αμέσως εκτός Εκκλησίας όλοι οι κληρικοί οι οποίοι ευθύνονται για παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων».

Υπογράμμισαν δε ότι πρόκειται για ένα ολοένα κι αυξανόμενο φαινόμενο και ζήτησαν, έστω και στο μέλλον, να μπορέσουν να συναντηθούν με τον ποντίφικα και τους στενότερους συνεργάτες του, για να του ζητήσουν να αποκλείσει από την εκκλησιαστική κοινότητα τους παιδεραστές, αλλά και όσους, επί τόσες δεκαετίες, τους βοήθησαν και τους πρόσφεραν συγκάλυψη.

________________

Αλλά ματαίως. Δεν φταίει ο πάπας. Φταίει ο διάβολος. Οπότε, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Δεν θα γίνει τίποτα.