Η Μόσχα επιτίθεται κατά της Ουάσιγκτον, καταγγέλλοντάς την για παρεμβάσεις στην συμφωνία των Πρεσπών.

Αποκαλεί Μακεδονία, τα Σκόπια και Μακεδόνες τους Σκοπιανούς.

Όχι πως οι ΗΠΑ έχουν καλύτερες προθέσεις, είτε σε σχέση με το Σκοπιανό, είτε σε σχέση με το μέλλον της χώρας τους, είτε σε σχέση με το καλό της Ελλάδας, της ευρύτερης περιοχής, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση του, επικρίνει έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τζον Σάλλιβαν στα Σκόπια στις 18 Δεκεμβρίου, όταν υποστήριξε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ότι η Ρωσία εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παρέμβαση τους στην εσωτερική πολιτική της ΠΓΔΜ και την ώθηση της χώρας στο ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενες ότι υπήρχαν απόπειρες εκ μέρους της Μόσχας να σταματήσουν την ένταξη της χώρας στην βορειοατλαντική Συμμαχία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το TASS και το ΑΠΕ.

«Με την αναπόδεικτη αντιρωσική ρητορική της η Ουάσιγκτον προσπαθεί να δικαιολογήσει την ασυγχώρητη παρέμβαση της στις εσωτερικές υποθέσεις της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», να νομιμοποιήσει την ανεπαρκή Συμφωνία των Πρεσπών και να οδηγήσει μια ακόμη χώρα της περιοχής των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην βούληση των πολιτών της, όπως συνέβη και με το Μαυροβούνιο το 2017» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Θα θέλαμε να επαναφέρουμε τον Αμερικανό αξιωματούχο στο πεδίο της πραγματικότητας. Πρώτον, «την σαφή βούληση των «μακεδόνων» πολιτών» ανέδειξε η αποτυχημένη έκβαση του δημοψηφίσματος στην βαλκανική δημοκρατία στις 30 Σεπτεμβρίου, τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν ότι η πλειοψηφία των πολιτών απέρριψε την επιβαλλόμενη από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ένταξη των Σκοπίων στις ευρωατλαντικές δομές με αντάλλαγμα την αλλαγή της κρατικής ονομασίας και την απάρνηση των εθνικών τους συμφερόντων».

____________________

Μακεδονία, λοιπόν τα Σκόπια. Βεβαίως με το όνομα αυτό έσπευσαν Ρωσία και Σερβία, να αναγνωρίσουν το μόρφωμα των Σκοπίων.

Δεν γνωρίζουν ιστορία;

Ποιά είναι τα συμφέροντα των Σκοπιανών που βλάπτονται;

Ποιός είναι «απέναντι» από τα συμφέροντα αυτά; Δεν είναι η Ελλάδα;

Τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν βλάπτονται;

Αυτά, και άλλα για να έχουμε τον νού μας.