Απίστευτο αλλά αληθινό.

Δήλωση ότι οι σκοπιανοί παραχάραξαν την ιστορία προκειμένου να αποκτήσουν εθνική αλλά και κρατική υπόσταση, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λ. Γκεοργιέφσκι.

Προηγήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης που αναγνωρίζεται επισήμως από όλες τις ορθόδοξες Εκκλησίες. Ο Ιεράρχης κατήγγειλε τις πολιτικές αλλά και εκκλησιαστικές σκοπιμότητες αλλά και τους κινδύνους για το γειτονικό μας κρατίδιο, η εμμονή στο ψέμμα ότι οι σκοπιανοί είναι μακεδόνες. Διώχθηκε, προπηλακίστηκε, κατηγορήθηκε για απίστευτα πράγματα και αυτή την περίοδο είναι ξανά, φυλακισμένος. Συνέβαλαν σ’ αυτό διάφοροι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί συκοφάντες της χώρας του.

Ο πρώην πρωθυπουργός λοιπόν κ. Γκεοργκιέφσκι σε συνέντευξή του σε εθνική εφημερίδα στις 27 Ιουλίου 2012, αναφέρει πως ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος διώκεται και είναι φυλακισμένος για πολιτικούς λόγους και μόνο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον ιεράρχη έχουν ακολουθήσει με ανάλογες διαφοροποιήσεις από τα προπαγανδιστικά και ανιστόρητα μυθεύματα της κυβέρνησης κι άλλοι Επίσκοποι, μοναχοί και πιστοί, τονίζοντας ότι δεν χρειάζονται το ψέμα και κανένα ψέμα.

Όλα αυτά φυσικά αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Γκρούεφσκι που μεθοδεύει την σύλληψη και φυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού όσο γίνεται πιό άμεσα.

Το θέμα είναι αν αυτά τα γνωρίζει η ελληνική πολιτεία, τα ελληνικά κόμματα κι αν έχουν ενημερώσει τους έλληνες πολίτες αλλά και την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα. Αν έχουν καταγγείλει αρμοδίως τις πρακτικές της γειτονικής χώρας και, με λίγα λόγια, αν έχουν κάνει ό,τι και όσα μπορούν για να προστατεύσουν την Ελλάδα, την ιστορία, την δημοκρατία, την ελευθερία έκφρασης αλλά και την γειτονική χώρα.