Αντιγράφουμε από το έντυπο «Ζωή» της ομωνύμου αδελφότητος, τεύχος 4257, Μάϊος 2012: «Η άσκηση του δικαιώματος της ψήφου είναι από τα πρώτα καθήκοντα κάθε υπεύθυνου πολίτη. Ο υπεύθυνος πολίτης ασκεί το ιερό αυτό χρέος με βαθιά συναίσθηση απέναντι Θεού και ανθρώπων. Από την ψήφο του εξαρτάται η ανάδειξη ή μη των αξίων πολιτικών ηγετών που θα αναλάβουν να κυβερνήσουν τον πολυδοκιμασμένο αυτό τόπο. Πρέπει να αρθή ο καθένας πάνω από τις προσωπικές συμπάθειες, συμφέροντα ή κομματικές προτιμήσεις. Ανάγκη να πρυτανεύσει το κοινό συμφέρον, το καλό του τόπου, η προστασία αρχών, αξιών, ιδανικών, των ιερών και οσίων της Πατρίδας μας. Οι άρχοντες που θα εκλεγούν πρέπει να πονούν ειλικρινά τον λαό μας και να παρέχουν εχέγγυα αλήθειας, τιμιότητας, πίστεως, αποδείξεις χρηστής διοικήσεως, σεβασμού στις παραδόσεις του έθνους, στις ηθικές και πνευματικές αξίες. Πολιτικοί που τα καπηλεύονται ή τα περιφρονούν με τα λόγια, τα έργα, την όλη τους ζωή, είναι απαράδεκτο να θέλουν να κυβερνούν τον ελληνικό λαό».

Μάλιστα.

Δηλαδή, με λίγα λόγια ή με άλλα λόγια, πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε ένα κόμμα. Αλλά να είναι το καλό. Ή, να είναι από τα καλά. Όμως δεν λέμε ποιό είναι το καλό ή έστω τα καλά. Καθένας ας επιλέξει ό,τι θέλει. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Είπαμε (γράψαμε) ωραία λόγια και κάναμε το χρέος μας. Πάντως ενημερώσαμε τους αναγνώστες μας ότι υπάρχουν και καλά κόμματα. Υπάρχουν πολιτικοί που πονούν τον τόπο και είναι τίμιοι, πιστοί, σέβονται τις παραδόσεις μας και τις ηθικές μας αξίες.

Συγνώμη αλλά μήπως να μας έλεγαν ποιοί είναι αυτοί; Διότι εμείς εδώ και πολλές δεκαετίες δεν τους έχουμε ανακαλύψει. Εκτός κι αν η αναφορά είναι για τους κακούς από την μία πευρά και τους καλούς από την άλλη πλευρά.

Αλλά βέβαια αυτό είναι ένας μύθος όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε. Ποιός δεν γνωρίζει ότι οι πολιτικοί σχηματισμοί λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένα δεδομένα, με συγκεκριμένους στόχους και μόνο την ταλαίπωρη αυτήν χώρα δεν σκέφτονται και πολύ περισσότερο, δεν σκέφτονται, τους φιλότιμους και μπερδεμένους πολίτες της που είτε αυτοκτονούν, είτε φεύγουν στο εξωτερικό ως μετανάστες, είτε δεν τολμούν να ζήσουν την ζωή τους με βάση μια πολύ απλή καθημερινότητα ενώ έχουν στερηθεί την αξιοπρέπειά τους, τα φάρμακά τους, τα νοσοκομεία τους, τα σχολεία τους, την πίστη τους, την ελευθερία τους.

Και, συγνώμη αλλά, κείμενα σαν κι αυτό είναι αναξιόπιστα, επικίνδυνα, ανήθικα και δείχνουν μόνον επιπολαιότητα και ασέβεια προς τον κόσμο στον οποίον αναφέρονται.