Διαφορετικές είναι οι θέσεις των Επισκόπων της πατρίδας μας, σχετικά με το Μποζώνιο.

Λέει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν υπάρχει ανησυχία εκ μέρους της Εκκλησίας, μάλιστα όταν υπάρχει ένας επιστημονικός διάλογος. κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να δαιμονοποιεί το αποτέλεσμα μιας επιστημονικής έρευνας. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε αυτά που ανακαλύφθηκαν από τα πειράματα του Σέρν και του Άτλας, διότι προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμμία αλλοίωση της διδασκαλίας περί δημιουργίας του κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, έχει άλλη άποψη.

» …Στην Γενεύη της Ελβετίας, έξοχα μυαλά θέλουν να μας πείσουνότι το υποατομικό σωματίδιο μποζώνιο Χίγκς, που είναι μια ασυνείδητη μονάδα ενέργειας, αν υπάρχει, δημιουργεί, συντονίζει, σχεδιάζει και καταστρώνει τα τρισεκατομμύρια των γαλαξιακών σχηματισμών, τους σε αυτά υφισταμένους φυσικούς νόμους ώστε να μην συγκρούονται μεταξύ τους, την αέναη κίνηση της συμπαντικής ύλης-μάζας, την οργανική διάπλαση και τη ζωή των ενοργάνων όντων και φυσικά την αρμονία του υλικού σύμπαντος…».

 

Να μην ανησυχούμε σεβασμιώτατε Μεσσηνίας από την επιστήμη που αρνείται την αλήθεια και ψάχνει να βρεί κάτι που δεν ξέρει αν υπάρχει, αλλά είναι σίγουρη ότι αυτό το «κάτι» κάνει τα πάντα; Δεν αλλοιώνει την διδασκαλία περί δημιουργίας; Μάλιστα ονόμασαν «σωματίδιο του Θεού» αυτό που ακόμη δεν γνωρίζουν! Αυτό δεν είναι ασέβεια, όταν γνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι άϋλος; Δεν είναι ασέβεια αλλά και ψέμα που ςω τέτοιο, περιορίζει και την ελευθερία των ανθρώπων και την γνώση;

Μήπως γνωρίζετε ποιοί χρηματοδοτούν αυτή την απίστευτα αστεία «έρευνα»;

Να σας χαίρονται οι Μεσσήνιοι και όσοι σας ψήφισαν.

Εμείς πάντως είμαστε στις επάλξεις.