της Φανούλας Αργυρού*

Σωστά σημειώνουν τα ομογενειακά ”Νέα” του Λονδίνου:

Να τα κρατάτε όλα αυτά γιατί έχουμε να πούμε για τον ”πατριώτη” αυτόν. Με το τι έγινε με τις περιβόητες εκατοντάδων χιλιάδων λιρών για συναυλίες του Νταλάρα για την δύσμοιρη Κύπρο.

Στην Κύπρο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη.

Να μιλήσει ο Ιωάννης Κασουλίδης, που ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε, και που αναγκάστηκαν να πληρώσουν από το κυπριακό δημόσιο για να μην ακυρώσουν τη συναυλία!

Αλλά το αποκορύφωμα του συναυλιακού του άθλου και της τρισάθλιας εκμετάλλευσης του κυπριακού, έγινε στο Λονδίνο….

Και αν δεν ήταν η γράφουσα να εντοπίσει πράγματα και θάματα, θα θέλαμε και τότε bail-out (!) από το ΔΝΤ και την Τρόικα. Και θα κατέληγαν όλοι οι της Επιτροπής Άμυνας εδώ στο Λονδίνο, στα σίδερα του Λονδίνου…

Έφερα τότε με δική μου παρότρυνση και την δημοσιογράφο του συγκροτήματος ”ΔΙΑΣ” Πέρσα Ανδρέου για μαρτυρία. Τύχαμε περιφρόνησης τότε από αγαπητούς μας φίλους, που δεν ήθελαν να μας πιστέψουν.

Δεν τους αδικώ εκ των υστέρων, απίστευτα πράγματα έλαβαν χώρα…

Είναι όλα καταγραμμένα όμως και κατατέθηκαν σε λεπτομέρειες σε έκθεση στον κ. Ιωάννη Κασουλίδη αυτοπροσώπως, τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν μας ενημέρωσε και για τα όσα έλαβαν χώρα στην Νέα Υόρκη.

Τον συναντήσαμε η γράφουσα και ο εκδότης της εφημερίδας ”Τα Νέα” στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στη Λευκωσία.

Βρισκόμασταν τότε στο νησί φιλοξενούμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών (ως εκπρόσωποι Τύπου στο Λονδίνο).

Το ίδιο  κατατέθηκε τότε και στην τότε Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού κα Κλαίρη Αγγελίδου.

Απίστευτα θεωρούσαν όλοι τα όσα τους εξιστορούσαμε και δεν ήθελαν να τα πιστέψουν εις βάρος ενός ακόμα ”σπαρτιάτη” ψαριών και κυριαρχίας του ελληνικού Αιγαίου…

Τι έγραψε η ομογενειακή εφημερίδα;

”Ο Γιώργος Νταλάρας, στην τηλεόραση του ”ΣΚΑΙ” και στην Πόπη Τσαπανίδου, δήλωσε ότι συμφωνεί με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!

Μπράβο ρε Γιώργαρε!

Πόσο δίκαιο είχαν ο Τζίμης Πανούσης, ο Δημ. Μητροπάνος, για αυτά που έλεγαν παλαιότερα για σένα, όταν το‘ παιζες σούπερ πατριώτης.

Έπρεπε να είναι εκεί και η δασκάλα του, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Άννα Ραγκούση Νταλάρα, αλλά βρισκόταν στην Πάρο, όπου κτίζει και 4η βίλλα…

Άντε με το κορόιδο τον Καποδίστρια, που ήθελε και ανεξαρτησίες… Να τα κρατάτε αυτά, για όταν θα ρθει η ώρα, που θα βγει και θα μας πει ότι τραγούδαγε για την Κύπρο [μαζί με τον Μικρούτσικο] και την…ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, και θα ζητάει σύνταξη για να ζήσει ο καϋμένος….”

 πηγή: www.elkeda.gr