Όπως είναι φυσικό οι αλλοιώσεις που έκαναν οι παπικοί στα δογματικά επέφεραν αλλοιώσεις και στο ήθος των δυτικών και οδήγησαν τον Παπισμό σε πράξεις που η ιστορία έχει χαρακτηρίσει ως εγκληματικές.

Η πρώτη μαύρη σελίδα του Παπισμού γράφτηκε με τις σταυροφορίες από το 1095 μέχρι το 1270. Με πρόσχημα την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων αλλά έχοντας πραγματικό στόχο να καθυποτάξουν την χριστιανική Ανατολή, ο παπικός θρόνος οργάνωσε, σε συνεργασία με τους ηγεμόνες της δύσης οκτώ σταυροφορίες. Στις σταυροφορίες συμμετείχαν αγροίκοι και φανατισμένοι άνθρωποι τους οποίους οι παπικοί αποκαλούσαν «στρατιώτες του Χριστού» και αυτοί από όπου περνούσαν σκότωναν, βεβήλωναν, βίαζαν, κατέστρεφαν τα πάντα. Για παράδειγμα το 1099, όταν κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ, κατέσφαξαν 70.000 Σαρακηνούς και έκαψαν τους Εβραίους μέσα στην σσυναγωγή τους. Το 1204 κατά την τέταρτη σταυροφορία αιματοκύλησαν την Κωνσταντινούπολη και κατέστρεψαν ή έκλεψαν και μετέφεραν κυρίως στο Βατικανό, λέιψανα Αγίων αλλά και μνημεία ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας. Με τον τρόπο αυτό ζημίωσαν ανεπανόρθωτα τον παγκόσμιο πολιτισμό αλλά κατέλαβα για 96 χόνια την Βυζαντινή αυτοκρατορία την οποία και αποδιοργάνωσαν και διέλυσαν.

Άλλο από τα εγκλήματα του Παπισμού είναι η γενοκτονία των Σέρβων που οι δυτικοί ιστοριογράφοι ακόμη και σήμερα σκόπιμα αποσιωπούν.νΤο 1941 οι ναζιστικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τον πάπα Πίο ΙΒ΄, αποκόπτουν τα εδάφη της Γιουγκοσλαβίας και δημιουργούν το ανεξάρτητο κράτος της Κροατίας, στο οποίο εγκαθιστούν το φιλοναζιστικό καθεστώς του Άντε Πάβελιτς. Ο παπικός αρχιεπίσκοπος Ζάγκρμπ, Αλόιζιγιε Στέπινατς και ο Πάβελιτς οργανώνουν την εξολόθρευση των ορθοδόξων Σέρβων και των ολιγάριθμων Εβραίων και Τσιγγάνων της χώρας ώστε η Κροατία να καταστεί ένα αμιγές παπικό κράτος.

Έτσι φανατισμένες ομάδες εθνικιστών Κροατών (Ουστάτσι) με την ενεργή συμμετοχή του παπικού κλήρου, επιδίδονται σε μαζικές σφαγές και εκτελέσεις, εγκλεισμούς σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, εξορίες, καταστροφές ιερών ναών, βίαιους εκλατινισμούς και άλλες πολλές θηριωδίες. Από το 1941 έως το 1945 από τους 2.300.000 ορθοδόξους Σέρβους, θανατώθηκαν περισσότεροι από 1.500.000 και άλλες 250.000 προσηλυτίστηκαν με την βία στον Παπισμό. Οι υπόλοιποι Σέρβοι συνέχισαν να ζουν σε καθεστώς βίας και τρόμου. ( Μάρκο Αουρέλιο Ριβέλλι, Ο Αρχιεπίσκοπος της Γενοκτονίας, «Προσκήνιο», Αθήνα 2000′ π. Ιωάννου Κοβάσεβιτς, Σχέσεις της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον Ρωμαιοκαθολικισμόν, Αθήνα 1965 κ.ά.).

( από το βιβλίο: Ο Παπισμός Χθές και Σήμερα, Ιερά Μονή Παρακλήτου Ωρωπός Αττικής, 2η έκδοση Σεπτέμβριος 2009)