Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε σήμερα, με το τρίτο μέρος που ξεσκεπάζει την απάτη. Ότι δηλαδή υπάρχει απόκρυφο βιβλίο που έγραψε ο Προφήτης Ενώχ.

Μιά καθαρά σατανική προσπάθεια να παραποιηθεί η Παλαιά αλλά και η Καινή Διαθήκη.

Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

*********************

Ο απατεώνας που έγραψε το εν λόγω βιβλίο, Ενώχ, ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του είναι η «Έντνα» (85:1-3) γράφει,

Είπα: «πόσο όμορφο είναι το δέντρο, και πόσο ελκυστική είναι η όψη του!» Στη συνέχεια, ο Ραφαήλ, ο άγιος άγγελος, που ήταν μαζί μου, μου απάντησε και είπε: «αυτό είναι το δέντρο της σοφίας, από το οποίο ο γέρος πατέρας σου (σε έτη) και η ηλικιωμένη μητέρα σου, που ήταν πριν από σένα, έφαγαν, και έμαθαν σοφία και άνοιξαν τα μάτια τους, και ήξεραν ότι ήταν γυμνοί και εκδιώχθηκαν από τον κήπο.» (32:6)

Αυτό είναι ένα ψέμα. Η Σοφία είναι ένα δέντρο ζωής (Παροιμίες γ:18). Το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού αποδείχθηκε ότι ήταν ακριβώς το αντίθετο για τον Αδάμ και την Εύα και όλους τους απόγονους τους (Γένεση β:16-17, Ρωμαίους ε:12).

X. Μάταια

Σύμφωνα με «το βιβλίο του Ενώχ», ο Θεός κατέστρεψε τον κόσμο μάταια. Μιλώντας στο πλαίσιο των ημερών μετά τον κατακλυσμό, γράφει,

Και μετά από αυτό, η Κεφαλή των ημερών μετανόησε και είπε: «μάταια κατέστρεψα όλους όσους κατοικούσαν πάνω στη γη (55:1-2).

Η Γραφή δεν λέει τέτοια πράγματα (Παροιμίες λ:5-6), αυτό είναι από την πένα του ψεύτη.

XI. Συμπέρασμα

Και τώρα ξέρω αυτό το μυστήριο, ότι οι αμαρτωλοί θα μεταβάλλουν και θα διαστρέψουν τα λόγια της δικαιοσύνης με πολλούς τρόπους, και θα μιλήσουν κακά λόγια, και ψέματα, και θα εφαρμόσουν μεγάλες πλάνες, και θα γράφουν βιβλία σχετικά με τα λόγια τους (104:10).

Αυτό ακριβώς, έκανε αυτός ο απατεώνας. Αυτός θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τα λόγια του:

Αλίμονο σε σας που γράφετε ψέματα και άθεα λόγια (98:15)

Δεν υπάρχει αμφιβολία, γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια αυτών των λόγων.

Το «βιβλίο του Ενώχ» διδάσκει αιρέσεις!

Για τον αδαή αναγνώστη, που δεν γνωρίζει τι λέει ο λόγος του Θεού, το «βιβλίο του Ενώχ»» μπορεί να έχει μια ακαταμάχητη έλξη, αλλά για ένα πιστό, εδραιωμένο πάνω στο λόγο του Θεού, αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο αιρέσεις. Για παράδειγμα:

Διαβάζουμε στο κεφ.40 του «Βιβλίου του Ενώχ»…

1 και μετά απ’ αυτό είδα χιλιάδες χιλιάδων και δέκα χιλιάδες φορές το δέκα χιλιάδες, είδα ένα πλήθος

2 πέρα από αριθμό και αναμέτρηση, το οποίο στάθηκε μπροστά στον Κύριο των Πνευμάτων. Και στις τέσσερις πλευρές του Κυρίου των Πνευμάτων είδα τέσσερις παρουσίες, διαφορετικές από αυτές που δεν κοιμούνται, και έμαθα τα ονόματά τους: γιατί ο άγγελος που ήταν μαζί μου έκανε γνωστό σε μένα τα ονόματά τους, και μου έδειξε όλα τα κρυμμένα πράγματα.

3 και άκουσα τις φωνές των εν λόγω τεσσάρων παρουσιών καθώς εγκωμίαζαν τον Κύριο της δόξης.

4 η πρώτη φωνή ευλογεί τον Κύριο των Πνευμάτων στους αιώνες των αιώνων.

5 και η δεύτερη φωνή που άκουσα ευλογούσε

6 τον Εκλεκτό και τους εκλεκτούς που κρεμόταν από τον Κύριο των Πνευμάτων. Και η τρίτη φωνή που άκουσα προσευχόταν και ικέτευε για τους κατοίκους της γης παρακαλώντας στο όνομα του Κυρίου των Πνευμάτων.

7 και άκουσα την τέταρτη φωνή να απωθεί τους Σατανάδες και να του; απαγορεύει να έρθουν ενώπιον του Κυρίου

8 των Πνευμάτων για να κατηγορήσουν τους κατοίκους της γης. Μετά απ’ αυτό ρώτησα τον άγγελο της ειρήνης που ήταν μαζί μου, και μου έδειξε όλα όσα ήταν κρυμμένα: «Τι είναι αυτές οι τέσσερις παρουσίες που έχω

«9 δει και των οποίων άκουσα τα λόγια που έχουν γραφτεί;» Και μου είπε: «η πρώτη παρουσία είναι ο Μιχαήλ, ο ελεήμων και μακρόθυμος και η δεύτερη, που έχει οριστεί πάνω από όλες τις ασθένειες και όλες τις πληγές των ανθρώπων, είναι ο Ραφαήλ και η τρίτη, που έχει οριστεί πάνω από όλες τις εξουσίες, είναι ο Γαβριήλ και η τέταρτη, που έχει οριστεί για την μετάνοια εις ελπίδα για εκείνους που έχουν κληρονομήσει αιώνια ζωή , ονομάζεται Φανουήλ».

10 Αυτοί είναι οι τέσσερις άγγελοι του Κυρίου των Πνευμάτων και οι τέσσερις φωνές που άκουσα εκείνες τις ημέρες.

Η Αγία Γραφή δεν αναφέρει πουθενά άγγελο με το όνομα Φανουήλ, πόσο μάλλον έναν άγγελο που βρίσκεται πάνω από την μετάνοια εκείνων που κληρονόμησαν αιώνια ζωή. Τι βλασφημία! Αυτή η πρόταση αντιφάσκει με ό, τι ο λόγος του Θεού διδάσκει. Διαβάζουμε στην Α’ Τιμ.β:5 ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο ΜΟΝΟΣ μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, δεν είναι κάποιος άγγελος» Φανουήλ…

Οι παραπάνω «άγγελοι», λέγεται ότι κατέχουν ιδιότητες που ανήκουν στον Θεό μόνο (ελεήμων, μακρόθυμος, θεραπεία…).

«Γιατί εκεί είναι ένας Θεός, και ένας είναι ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός.» Η μετάνοια έχει να κάνει αυστηρά με τον άνθρωπο και τον Ιησού Χριστό μόνο. Μόνο ο Ιησούς πέθανε για τις αμαρτίες μας και έχυσε το αίμα του για να τις πληρώσει (Α΄ Πέτρ.α:18-19). Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε να φρουρούμε και να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια ενάντια στους ψεύτες και απατεώνες που οδηγούν τους ανθρώπους να πιστεύουν διαφορετικά. Η Α’ Ιωάν.β:22 ονομάζει ξεκάθαρα τους αρνητές του Χριστού σαν ψεύτες, ένοχοι ενώπιον του Θεού.

Ας δούμε το κεφ.48:1-3…

1 και σε εκείνο το μέρος είδα την πηγή της δικαιοσύνης, η οποία ήταν ανεξάντλητη: και γύρω από αυτήν ήταν πολλές πηγές Σοφίας: και όλοι οι διψασμένοι έπιναν από αυτές, και γέμιζαν με σοφία, και ο τόπος της κατοίκησής τους ήταν με τους δίκαιους και Άγιους και εκλεκτούς. 2 και εκείνη την ώρα που ο Γιος του ανθρώπου ονομάστηκε στην παρουσία του Κυρίου των πνευμάτων, και το όνομά του πριν από την Κεφαλή των ημερών. 3 Ναι, πριν δημιουργηθεί ο ήλιος και τα σημεία, πριν γίνουν τα άστρα του ουρανού, το όνομά του ονομάστηκε ενώπιον του Κυρίου των Πνευμάτων.

Ονομάστηκε ο Υιός του ανθρώπου; Πότε ονομάστηκε ο Ιησούς στον ουρανό; Πρόκειται για μια επίθεση στη θεότητα του Ιησού. Ο ίδιος ο Ιησούς υποστήριξε στην Αποκάλυψη α:8, «Εγώ είμαι το Α και το Ω, αρχή και τέλος, λέγει ο Κύριος, ο ων και ο ην και ο ερχόμενος, ο παντοκράτωρ». Ο Ιησούς είναι αιώνιος, χωρίς αρχή, χωρίς τέλος.
Κεφαλή των ημερών; Κύριος των Πνευμάτων; Αυτοί οι όροι ΔΕΝ βρίσκονται στην Αγία Γραφή. ΑΝ το «βιβλίο του Ενώχ» ήταν έγκυρο, στοιχειοθετώντας πάνω από 100 κεφάλαια, πρέπει να υπήρχαν πολυάριθμες αναφορές της Καινής Διαθήκης σ’ αυτό, αλλά δεν υπάρχουν. Αν και μερικοί ισχυρίζονται ότι η Αγία Γραφή αναφέρει «το βιβλίο Ενώχ» πάνω από 100 φορές, αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Ακριβώς όπως το Κοράνι, το «βιβλίο του Ενώχ» δανείζεται από το λόγο του Θεού. Σε έντονη αντίθεση με το «βιβλίο του Ενώχ», η Καινή Διαθήκη αναφέρει συχνά το βιβλίο της Γένεσης.
Το «βιβλίο του Ενώχ» γράφει ασυναρτησίες

Καθώς διαβάζεις «το βιβλίο του Ενώχ», θα παρατηρήσεις μια τεράστια διαφορά ανάμεσα σ’ αυτό και τον γνήσιο λόγο του Θεού. Η Αγία Γραφή είναι αναγνώσιμη, από την αρχή μέχρι το τέλος, διηγείται μια ιστορία. Σε έντονη αντίθεση, «το βιβλίο του Ενώχ» φαίνεται να χλευάζει το λόγο του Θεού, αναφέροντας φράσεις εδώ-κι-εκεί από τη Βίβλο, χωρίς ουσιαστική λογική ή σειρά. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα μάτσο ασυναρτησίες που προστέθηκαν, καθιστά «το βιβλίο του Ενώχ» ένα γελοίο κομμάτι της λογοτεχνίας.

Όσο προχωράει κανείς βαθύτερα «στο βιβλίο του Ενώχ», θα βρει τελικά και τα βιβλία του Αδάμ και της Εύας, το ίδιο συναρπαστικά, καθώς θα είναι σε απόσταση αναπνοής από τον αποκρυφισμό της Νέας Εποχής χωρίς καν να το συνειδητοποιεί. Μην ανοηταίνεις φίλε μου, «το βιβλίο του Ενώχ» είναι απόκρυφο υλικό που θα σε οδηγήσει στον παράλογο μυστικισμό της ειδωλολατρικής θρησκείας. Το γεγονός και μόνο ότι παρελαύνει στις μέρες μας στο διαδίκτυο σαν σοκαριστική αποκάλυψη, είναι ένα σαφές προειδοποιητικό σημάδι. Η αξιοπιστία του λόγου του Θεού είναι υπό κακόβουλη επίθεση.

«Το βιβλίο του Ενώχ» χρησιμοποιεί άγνωστη ορολογία, αναφερόμενο στον «Κύριο των πνευμάτων» και στην «Κεφαλή των ημερών». Αυτοί οι όροι είναι ξένοι προς το λόγο του Θεού. Ο Μεσσίας ΔΕΝ αναφέρεται άμεσα. Η ασαφής αναφορά του τι μπορεί ή δεν μπορεί να είναι ο Κύριος Ιησούς «στο βιβλίο του Ενώχ», θυμίζει τρομαχτικά τον Τεκτονισμό (που λατρεύουν το «μεγάλο αρχιτέκτονα».. .ένα απροσδιόριστο, διφορούμενο, καθολικό Θεό). Αυτός είναι ο ψεύτικος θεός της νέας εποχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεότητα του Χριστού δεν μαρτυρείται «στο βιβλίο του Ενώχ».

Φαίνεται ότι πολλές δηλώσεις «του βιβλίου του Ενώχ» πάρθηκαν από την Αγία Γραφή, και στη συνέχεια χτίστηκε αυτή η ασυναρτησία. Πολλοί όροι από το βιβλίο της Αποκάλυψης υπάρχουν στο ««βιβλίο του Ενώχ»», αλλά χωρίς νόημα ή λόγο (σε αντίθεση με την Αγία Γραφή). Και τα 66 βιβλία του λόγου του Θεού είναι τέλεια συνυφασμένα το ένα με το άλλο, παρουσιάζοντας μια καθαρή προφητική εικόνα. Το ««βιβλίο του Ενώχ»» δεν προσφέρει τίποτα που να έχει δογματική αξία, επειδή η φανταστικές διδασκαλίες του δεν υποστηρίζονται από τις Γραφές. Μερικοί υπερασπιστές του «βιβλίου του Ενώχ» υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς αναφέρθηκε συχνά σ’ αυτό. Ας το αποδείξουν!

Κάθε γραφή που χρησιμοποίησε ο Ιησούς, βρίσκεται στην Παλαιά Διαθήκη, χωρίς καμία αναφορά σε ένα «βιβλίο του Ενώχ». Το ισχυρότερο επιχείρημα υπέρ του «βιβλίου του Ενώχ» βρίσκεται στον Ιούδα α:14-15, «Προεφήτευσε δε περί τούτων και ο Ενώχ, έβδομος από Αδάμ, λέγων, «Ιδού, ήλθεν ο Κύριος με μυριάδας αγίων αυτού, δια να κάμη κρίσιν κατά πάντων, και να ελέγξη πάντας τους ασεβείς εξ αυτών, δια πάντα τα έργα της ασεβείας αυτών, τα οποία έπραξαν και δια πάντα τα σκληρά τα οποία ελάλησαν κατ’ αυτού αμαρτωλοί ασεβείς». Δεδομένου ότι αυτό το απόσπασμα ΔΕΝ βρίσκεται στην Παλαιά Διαθήκη, μερικοί μελετητές έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το γεγονός σε μία προσπάθεια να νομιμοποιήσουν ολόκληρο «το βιβλίο του Ενώχ».
Πόσο αφελής πρέπει να είναι κάποιος για να πιστεύει ότι οι πεσμένοι άγγελοι είχαν φυσική σχέση με τις γήινες γυναίκες με αποτέλεσμα να γεννηθούν απόγονοι 137 μέτρων ύψους; Εγώ δεν το νομίζω! Διαβάζουμε στο κεφάλαιο 7:12-15 από το «βιβλίο του Ενώχ»…

7:12 των οποίων το ανάστημα ήταν τριακοσίων πηχών. Αυτοί τα κατάπιναν όλα που παρήγαγε η εργασία των ανδρών, έως ότου κατέστη αδύνατο να τους ταΐζουν,

7:13 όταν ήρθαν εναντίον των ανθρώπων, προκειμένου να τους καταβροχθίσουν,

7:14 και άρχισαν να τραυματίζουν πτηνά, κτήνη, ερπετά και ψάρια, να τρώνε τη σάρκα τους το ένα μετά το άλλο, και να πίνουν το αίμα τους.

7:15, τότε η γη κατέκρινε τους άδικους.

Ένας πήχης ή πήχυς, (το μήκος από τον αγκώνα μέχρι τον καρπό του χεριού) ήταν περίπου 50 εκ.). Η Κιβωτός του Νώε είχε μήκος 300 πήχεις (Γένεση ς:15). Θέλεις να μου πεις ότι μερικές γυναίκες είχαν παιδιά που ήταν τόσο ψηλά, όσο το μήκος της Κιβωτού; Σίγουρα αστειεύεσαι! Μια τέτοια ανόητη εικασία αποτελεί παραβίαση των απλούστερων διδασκαλιών της Αγίας Γραφής. Στη Γένεση ς:4 διαβάζουμε, «Κατ’ εκείνας τας ημέρας ήσαν οι γίγαντες επί της γης, και έτι, ύστερον, αφού οι υιοί του Θεού εισήλθον εις τας θυγατέρας των ανθρώπων, και αύται ετεκνοποίησαν εις αυτούς· εκείνοι ήσαν οι δυνατοί, οι έκπαλαι άνδρες ονομαστοί».

Λέει, «Κατ’ εκείνας τας ημέρας ήσαν οι γίγαντες επί της γης», αλλά δεν λέει ότι ήταν οι απόγονοι των υιών του Θεού με τις θυγατέρες των ανθρώπων. Για τους απογόνους λέει: «εκείνοι ήσαν οι δυνατοί, οι έκπαλαι άνδρες ονομαστοί». Δεν ήταν τέρατα, ήταν άνδρες. Η αναφορά εδώ το ξεκαθαρίζει, ότι ήταν οι γίγαντες στη γη, πριν να συμβεί αυτό, και απλά σημαίνει ότι αυτοί οι απόγονοι ήταν εξαιρετικά άτομα.

Ο όρος «υιοί Θεού» (Εβραϊκά “Βενέ Ελοχίμ”) αναφέρεται περισσότερο σε ανθρώπους παρά σε αγγέλους: Λουκ.γ:38 Ματθ.α:1 Ιωάν.α:12. Υιοί του Θεού είναι αυτοί που μένουν πιστοί στο Θεό, το αληθινό σπέρμα όπως ο Ενώχ και ο Νώε.

Ο άνθρωπος έχει τεράστιες ικανότητες. Έχει δημιουργηθεί φοβερώς και θαυμασίως (Ψαλμ.ρλθ:14) — αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που την έχουμε χάσει.

Στη συνέχεια, τι έχουμε στο εδάφιο Γέν.ς:4; Η Γένεση είναι ένα βιβλίο γενεαλογιών — είναι το βιβλίο των οικογενειών. Οι γιοι του Θεού είναι η άγια γραμμή που συνέχισε από τον Αδάμ μέσω του Σηθ και οι θυγατέρες των ανθρώπων ανήκουν στη γραμμή του Κάιν. Αυτό που έχουμε εδώ τώρα, είναι μια ανάμειξη μια επιγαμία από αυτές τις δύο γραμμές, έως ότου τελικά, η γραμμή που προήλθε να είναι εντελώς κατεστραμμένη (καλά, όχι εντελώς, υπάρχει μία εξαίρεση). Αυτή είναι η εικόνα που μας παρουσιάζεται εδώ.

Διαβάζουμε επίσης στην Α’ Κορινθίους ιε:39-40, «Πάσα σαρξ δεν είναι η αυτή σαρξ, αλλά άλλη μεν σαρξ των ανθρώπων, άλλη δε σαρξ των κτηνών, άλλη δε των ιχθύων και άλλη των πτηνών. Είναι και σώματα επουράνια και σώματα επίγεια· πλην άλλη μεν η δόξα των επουρανίων, άλλη δε η των επιγείων..» Εδώ είμαστε… τα ουράνια και τα επίγεια σώματα ΔΕΝ είναι συμβατά. Ακριβώς όπως ένα ψάρι δεν είναι δυνατό να αναπαραχθεί με ένα άλογο ή μια αγελάδα με μια φάλαινα, έτσι δεν είναι δυνατό ένας πεσμένος άγγελος να γονιμοποιήσει μια γυναίκα. Επίσης, ο Ιησούς ξεκάθαρα δίδαξε ότι οι άγγελοι ΔΕΝ παντρεύονται (Ματθαίος κβ:30). Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν γίγαντες στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά όπως φαίνεται, ο Φιλισταίος Γολιάθ (Α’ Σαμουήλ ιζ:4), ήταν μόνο 3,2 μ. ψηλός (όχι 137 μ.).

Οι γίγαντες στην Παλαιά Διαθήκη ΔΕΝ ήταν το αποτέλεσμα της συνεύρεσης πεσμένων αγγέλων (δαιμόνια), με γυναίκες. Για σκέψου, αν πεσμένοι άγγελοι (δαιμόνια) είχαν φυσικές σχέσεις με γήινες γυναίκες, γιατί αυτό δεν συμβαίνει και σήμερα; Μπορείς να φανταστείς τι θα σήμαινε αυτό (σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ δαιμόνων και ανθρώπων); Επιπλέον, πώς θα μπορούσε μια γυναίκα να γεννήσει ένα μωρό κανονικού μεγέθους που στη συνέχεια θα αυξανόταν για να γίνει πιο ψηλό από το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου (100-110μ); Έλα σε παρακαλώ, σύνελθε.

Αν και η Βίβλος περιέχει θαυμαστά και τρομακτικά συμβάντα (π.χ., ο κατακλυσμός), είναι όλα εξηγήσιμα και έχουν λογική.

Πού είναι τα σκελετικά υπολείμματα αυτών των ανθρώπινων τεράτων μ’ αυτό το ύψος των 137 μέτρων; Πολλοί άπιστοι μελετητές σήμερα, προσπαθούν να δυσφημίσουν την Αγία Γραφή σαν ένα βιβλίο μυθολογίας, ακριβώς αυτό που είναι το βιβλίο Ενώχ. Ο λόγος του Θεού είναι απαραβίαστος, αναλλοίωτος και άφθαρτος!

Διαβάζουμε στο «το βιβλίο του Ενώχ», κεφάλαιο 69:4-6…

4 το όνομα του πρώτου Τζεγκόν: δηλαδή, αυτός που οδήγησε σε λάθος δρόμο [όλους] τους γιούς του Θεού, και τους έφερε

5 κάτω στη γη, και τους πλάνησε με τις θυγατέρες των ανθρώπων. Και ο δεύτερος ονομάστηκε Ασμπήλ: είναι αυτός που μετέδωσε στους άγιους γιους του Θεού κακή συμβουλή, και τους οδήγησε σε λάθος δρόμο και μιάνθηκαν

6 τα σώματά τους με τις θυγατέρες των ανθρώπων. Και ο τρίτος ονομάστηκε Γκαντριήλ: αυτός που έδειξε στους υιούς των ανθρώπων όλα τα χτυπήματα του θανάτου είναι αυτός που οδήγησε στο στραβό δρόμο την Εύα, και έδειξε [τα όπλα του θανάτου στους υιούς των ανθρώπων], την ασπίδα, τον αλυσιδωτό θώρακα, και το σπαθί για την μάχη, και όλα τα όπλα του θανάτου για τους υιούς των ανθρώπων.


Χωρίς αμφιβολία, η κύρια αξίωση του «βιβλίου του Ενώχ» είναι ότι πεσμένοι άγγελοι είχαν σεξουαλική επαφή με ανθρώπινες γυναίκες και γεννήθηκαν γίγαντες ύψους 137 μέτρων επί της γης. Αυτή η διδασκαλία είναι γελοία, αντιγραφική και δεν έχει κανένα στερεό στοιχείο για να το υποστηρίξει (Βιβλικά ή επιστημονικά). Αυτό είναι άλλος ένας καλός λόγος γιατί «το βιβλίο του Ενώχ» πρέπει να συνεχίσει να απορρίπτεται. Είναι ανοησία.

Επίσης, αν παρατηρήσετε το 69:6 παραπάνω, το «βιβλίο του Ενώχ» ισχυρίζεται ότι ένας δαίμονας που ονομάζεται Γκαντριήλ οδήγησε την Εύα να παραστρατήσει και εισήγαγε τα όπλα στην ανθρωπότητα. Πόσο παράλογο.

Η Βίβλος προσδιορίζει ότι το φίδι που εξαπάτησε την Εύα στον κήπο της Εδέμ ήταν ο Σατανάς (Ιεζεκιήλ κη:13).

Ο λόγος που απορρίφθηκε το «βιβλίο του Ενώχ» σαν θεόπνευστο, δεν ήταν για να κρύψει την αλήθεια. Αλλά, γιατί δεν είναι η αλήθεια. Το «βιβλίο του Ενώχ» είναι μια απάτη, κατευθείαν από την κόλαση.

Η σωτηρία βρίσκεται μόνο εν Χριστώ Ιησού:

(Πράξ.δ:10) ας ήναι γνωστόν εις πάντας υμάς και εις πάντα τον λαόν του Ισραήλ ότι διά του ονόματος του Ιησού Χριστού του Ναζωραίου, τον οποίον σεις εσταυρώσατε, τον οποίον ο Θεός ανέστησεν εκ νεκρών, διά τούτου παρίσταται ούτος ενώπιον υμών υγιής.

(Α’ Πέτρ.β:7) Εις εσάς λοιπόν τους πιστεύοντας είναι η τιμή, εις δε τους απειθούντας ο λίθος, τον οποίον απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες, ούτος έγεινε κεφαλή γωνίας

(Πράξ.δ:12) Και δεν υπάρχει δι’ ουδενός άλλου η σωτηρία· διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν.

Ο βασιλιάς Δαβίδ είπε στον Ψαλμό ξβ:6, «Αυτός βεβαίως είναι πέτρα μου και σωτηρία μου· προπύργιόν μου· δεν θέλω σαλευθή».

Φανουήλ… είσαι μια απάτη! Ο Ιησούς είναι η μόνη οδός, αλήθεια και ζωή (Ιωάννης ιδ:6).

Η αλήθεια είναι ότι ο Σατανάς είναι κλέφτης και ανθρωποκτόνος, μοναδικός σκοπός της ύπαρξης του είναι να σκοτώσει, να κλέψει, και να καταστρέψει (Ιωάννης ι:10). Ο Σατανάς μισεί το λόγο του Θεού, γιατί είναι μεγαλύτερος εχθρός του σ’ αυτό τον κόσμο.

Ως εκ τούτου, ο Σατανάς επιδιώκει να καταστρέψει την Αγία Γραφή. Αν δεν μπορεί να την καταστρέψει, θα προσπαθήσει να την διαφθείρει, αλλάζοντάς την (Ρωμαίους α:25, Β΄ Πέτρου γ:16). Αν δεν μπορεί να την καταστρέψει ή να την διαφθείρει, μετά προσπαθεί να προσθέσει «νέα», τα λεγόμενα «χαμένα βιβλία» της Αγίας Γραφής για να μπερδέψει τους ανθρώπους.

Δεν είναι τυχαίο σήμερα, στην εποχή της μεγάλης αποστασίας — όταν οι ομοφυλόφιλοι παντρεύονται, όταν τα βρέφη δολοφονούνται κατά εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο μέσω της άμβλωσης, όταν η μαγεία είναι παντού γύρω μας, όταν ο αλκοολισμός και τα τυχερά παιχνίδια είναι σύνηθες φαινόμενο, όταν οι σεξουαλικές αμαρτίες και η ασέλγεια έχουν ξεχειλίσει στην κοινωνία μας, όταν οι εκκλησίες δεν μιλάνε για την αμαρτία και την ψεύτικη θρησκεία — ότι θα πρέπει να δούμε όλα αυτά τα «νέα» σαν αποκαλύψεις.

Και λίγο – πολύ, είναι φυσικό, άνθρωποι που δεν ξέρουν το λόγο του Θεού να πέφτουν σ’ αυτές τις παγίδες παρόμοιων πονημάτων.

Το τρομακτικό είναι, να βλέπεις ανθρώπους που νομίζουν ότι ξέρουν το λόγο του Θεού, να συμμερίζονται αυτές τις «νέες» αποκαλύψεις και να παίρνουν τη θέση του καθοδηγητή σε Βιβλικά θέματα, και να ονομάζουν θρησκευτική σούπα την πίστη στον λόγο του Θεού μόνο!